"FOAMEA DE BANI" i-a adus opt ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE! Judecătoarea a luat ȘPAGĂ de 200.000 de euro de la clanul Bercea Mondial

"FOAMEA DE BANI" i-a adus opt ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE! Judecătoarea a luat ȘPAGĂ de 200.000 de euro de la clanul Bercea Mondial
foto: evz.ro

Judecătoarea Carmen Marinescu a fost condamnată la 8 ani cu executare, după ce judecătorii Curţii de Apel Craiova s-au convins că magistratul a primit şpagă 200.000 de euro de la clanul Bercea Mondial.

Interceptările, declaraţiile de martori şi achiziţiile imobiliare extravagante făcute de judecătoarea Carmen Marinescu, i-au convins pe judecătorii Curţii de Apel Craiova că femeia a primit şpagă, conform Adevărul.

Concluzia instanţei a fost că magistratul a folosit o parte din banii primiţi ca mită pentru a cumpăra trei imobile: un teren în centrul oraşului Slatina, un teren de 1.250 mp pe litoral, în localitatea Corbu (Constanţa) şi o casă în staţiunea Băile Olăneşti (Vâlcea).

Achiziţiile au fost făcute la două-trei luni după ce ar fi primit şpaga, şi au costat peste 30.000 de euro, în condiţiile judecătoarea Carmen – Eugenia Marinescu a avut ca venit doar salariul de magistrat. Soţul acesteia, Severus Marinescu, era şomer şi nu desfăşura alte activităţi legale de venituri licite. Imobilele din Corbu şi Băile Olăneşti nu au fost niciodată trecute în declaraţia de avere.

În faţa procurorilor DNA, Severus Marinescu a explicat că, de fapt el a achiziţionat terenul de la Corbu şi că nu i-a spus nimic soţiei deoarece a vrut să-i facă o surpriză. Magistraţii nu au crezut niciun cuvânt.

Concret, Curtea de Apel Craiova a găsit-o vinovată, pe 23 septembrie, pe Carmen- Eugenia Marinescu de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Condamnarea la 8 ani de închisoare a judecătoarei Carmen Marinescu este una din cele mai mari sentinţe primite de un magistrat.