Gabriel Oprea, de Ziua Forțelor Terestre: „Și datorită eforturilor lor, România a devenit un aliat de nădejde și un partener important la marilor puteri ale lumii, bucurându-se de un prestigiu binemeritat”

Gabriel Oprea, de Ziua Forțelor Terestre: „Și datorită eforturilor lor, România a devenit un aliat de nădejde și un partener important la marilor puteri ale lumii, bucurându-se de un prestigiu binemeritat”
Foto: Facebook @ Gabriel Oprea

România are astăzi cele mai importante garanții de securitate și este parte a celei mai puternice alianțe militare, NATO, și a Uniunii Europene, iar militarii din Forțele Terestre demonstrează zi de zi, prin faptele lor, că integrarea noastră în aceste structuri este și o consecință a muncii și a perseverenței lor, a declarat gl. (r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”.

Gabriel Oprea: Tuturor militarilor din Forțele Terestre le urez, de ziua lor, succes în misiunea nobilă încredințată de poporul român

„La multi ani, dragi militari romani! Astazi gandurile noastre se indreapta catre militarii români aflaţi la datorie sub drapelul national, pe teritoriul Romaniei sau în misiuni peste hotare si catre personalul pcivil din Forţele Terestre Române! România are astazi cele mai importante garanții de securitate si este parte a celei mai puternice alianțe militare, NATO și a Uniunii Europene.

Militarii din Forţele Terestre demonsteaza zi de zi, prin faptele lor, că integrarea noastră în aceste structuri este si o consecinţă a muncii şi a perseverenţei lor. Şi datorită eforturilor lor, România a devenit un aliat de nădejde şi un partener important al marilor puteri ale lumii, bucurându-se de un prestigiu binemeritat”, a declarat Gabriel Oprea, citat de UMPMV.

Fostul vicepremier spune că 23 aprilie este și o zi în care cinstim memoria eroilor.

„Astazi ii cinstim si pe cei care, de-a lungul timpului, au luptat pentru libertate, unitate națională și integritate teritorială, dându-și viața pentru tara. Nu vom uita niciodata sacrificiul lor. Contextul de securitate actual și evoluțiile din regiune ne arata ca trebuie să ajustam permanent resursele pe care le avem pentru a face față schimbărilor.

Statul roman trebuie sa investeasca mai mult în echipamente și tehnică, dar si în pregătirea temeinică a militarilor. Tuturor militarilor din Fortele Terestre le urez, de ziua lor, succes în misiunea nobilă încredinţată de poporul român!”, a conchis președintele UMPMV.

Urmăriți B1TV.ro și pe