Gabriela Firea: Trebuie intensificate tratamentele cu materiale antiderapante și pe arterele secundare! Operatorii de deszăpezire trebuie să acționeze mai ferm pentru combaterea poleiului

Gabriela Firea: Trebuie intensificate tratamentele cu materiale antiderapante și pe arterele secundare! Operatorii de deszăpezire trebuie să acționeze mai ferm pentru combaterea poleiului

Primarul General Gabriela Firea a convocat luni un comandament, la sediul Municipalitatii, in contextul avertizarilor meteorologilor care au anuntat in Bucuresti cod galben de lapovita, ninsoare, polei si intensificari ale vantului. Edilul a solicitat in mod expres operatorilor de deszapezire din toate sectoarele Capitalei sa acționeze cu materiale antiderapante pe toate arterele Capitalei si in special pe arterele secundare.

„Desi pe parcursul noptii cat si in cursul zilei de astazi s-a actionat cu aproape 200 de utilaje si 1400 operatori, solicit tuturor operatorilor sa actioneze mai ferm pentru degajarea arterelor secundare, sa aplice tratamente cu materiale antiderapante, mai ales ca si in aceasta seara se vor inregistra, potrivit ANM, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Trebuie aplicate materiale antiderapante pe arterele principale, in special in pante, rampe, poduri, dar si pe trotuare, alei, refugii si statii RATB. Reamintesc faptul ca Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor un Telverde 0.800.800.868 pentru sesizari sau avarii si vom raspunde cu promptitudine, ca de fiecare data”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Utilajele firmelor de deszapezire sunt dispuse in puncte fixe, in toate sectoarele Capitalei.

RATB, ENEL, Apa Nova, Distrigaz si RADET au echipe operative pregatite de interventie, pentru a verifica ceea ce se intampla in teren si pentru a tine legatura cu dispecerii, iar RATB actioneaza in continuare cu solutii anti-inghet pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum si la refugiile de tramvai, fiind mobilizate toate echipele disponibile pentru verificarea si mentinerea in stare de functiune a retelelor de contact pentru tramvaie si troleibuze.

Dupa efectuarea tratamentelor de combatere polei, potrivit dispozitiilor Primarului General utilajele firmelor de deszapezire vor fi dispuse in puncte fixe, in toate sectoarele Capitalei, astfel incat sa poata actiona cat mai eficient si pe parcursul noptii.

Edilul sef a mai solicitat in mod expres echipelor de interventie ale Administratiei Strazilor sa verifice si sa remedieze de urgenta problemele aparute la semafoare sau indicatoarele rutiere care au fost afectate de vant, astfel incat acestea sa nu reprezinte pericol pentru cetateni, iar proprietarilor sau administratorilor de panouri publicitare sa le asigure, astfel incat sa nu puna cetatenii in pericol.

„Reamintesc proprietarilor panourilor sau prismelor publicitare ca au obligatia legala si morala sa isi asigure aceste mijloace de publicitate stradala! Reprezentantii Directiei de Control din cadrul Municipalitatii vor intensifica actiunile de verificare a acestora si vor lua masurile care se impun. Se vor monitoriza, de asemenea, in teren, permanent, si operatiunile de deszapezire si combatere polei si fac un apel catre agentii economici si asociatiile de proprietari, carora le revine obligatia de a indeparta zapada si poleiul din fata imobilelor, sa respecte legea”, a mai spus Firea.

Totodata, incepand de ieri, 18 martie, echipele mobile ale DGASMB distribuie supa, ceai cald si articole vestimentare in zonele cunoscute a fi frecventate de persoanele fara adapost, iar in prezent, in centrele sociale ale Primariei Capitalei, sunt cazate 456 de persoane, alte 23, care nu doresc sa fie institutionalizate, fiind monitorizate de catre echipele mobile ale DGASMB.

Pentru sesizari privind persoanele fara adapost se poate apela gratuit non-stop, numarul de tel scurt 021.9524.

Trebuie urgentata emiterea avizelor de toaletare in cazul arborilor monument istoric

Un alt subiect abordat in comandament l-a reprezentat cel al arborilor din parcurile monument istoric din Capitala, care nu pot fi toaletati, desi pot constitui, in unele cazuri, un pericol din cauza zapezii sau inghetului.

„Am solicitat de urgenta, ca in toate parcurile administrate de Municipalitate, in special in cele trei parcuri monument istoric, Cismigiu, Herastrau si Carol, sa se faca o inventariere clara a tuturor arborilor batrani pentru care avem nevoie de avize de toaletare de la Ministerul Culturii. Toate aceste operatiuni trebuie desfasurate cat mai rapid, pentru a nu pune cetatenii in pericol. Nu este normal sa asteptam un an de zile emiterea avizelor de catre diverse comisii din cadrul Ministerului Culturii, pentru toaletarea arborilor. Trebuie sa urgentam toate aceste operatiuni, in interesul bucurestenilor”, a solicitat Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`