Hackerii s-au mutat pe Instagram. Ce tehnici folosesc pentru a fura datele bancare ale utilizatorilor

Hackerii s-au mutat pe Instagram. Ce tehnici folosesc pentru a fura datele bancare ale utilizatorilor
Mark Zuckerberg anunță că utilizatorii vor putea să își folosească NFT-urile în rețeaua Instagram. Sursa Foto: Hepta/Zuma Press / Rafael Henrique

În ultima perioadă, utilizatorii Instagram au reclamat faptul că au primit numeroase mesaje prin care au fost înștiințați că au câștigat un premiu, iar pentru revendicarea acestuia, trebuie să urmeze anumiți pași.

Alții au fost etichetați în postări unde erau anunțați că au câștigat concursuri la care nici nu au participat. Experții în securitate cibernetică au avertizat utilizatorii să nu acceseze astfel de pagini pentru că există riscul să fie lăsați fără bani sau fără date personale.

Premii false pe Instagram

Pentru a-și revendica premiul, utilizatorilor li s-a cerut să urmărească anumite pagini pe Instagram, să dea like la postări și să trimită mesaje private la anumite conturi. „Căștigătorii” unui Iphone 13 sunt îndrumați să acceseze un link unde își vor introduce datele cardului pentru asigurarea transportului telefonului.

Hoții virtuali îndrumă utilizatorii să intre pe o copie a paginii unui serviciu de curierat, o taxă mică va fi percepută, însă datele cardului bancar vor fi furate de către aceștia.

DNSC: Sfaturi pentru asigurarea protecției în mediul online

DNSC a transmis o serie de sfaturi pentru asigurarea protecției în mediul online.

„Atunci când completați un profil pentru crearea unui cont, nu furnizați decât informațiile necesare, unele pe care le puteți transmite cu toată încrederea. Utilizați setările de confidențialitate și securitate și dezactivați orice funcționalități de care nu aveți nevoie. Dacă aveți îndoieli, vă recomandăm să vă gândiți bine înainte de a crea un profil pe pagina respectivă.

Nu uitați că autorii atacurilor de tip scam utilizează rețele de socializare, site-uri internet și trimit mesaje pe telefonul dumneavoastră, pentru a vă fura informații, bani sau identitatea. Pentru a fi la adăpost, este suficient să evitați comunicarea de date cu caracter personal, să nu dați bani și să nu transmiteți numărul de cont decât dacă puteți verifica identitatea destinatarului prin alte mijloace de comunicare”, transmite DNSC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`