INSP: 262 de infectări în România cu varianta Delta de coronavirus. 14 persoane au murit. Una dintre ele era vaccinată anti-COVID

INSP: 262 de infectări în România cu varianta Delta de coronavirus. 14 persoane au murit. Una dintre ele era vaccinată anti-COVID
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat marți că, până la data de 1 august, în România au fost confirmate 2.009 cazuri cu variante de coronavirus ce determină îngrijorare. 262 dintre ele sunt infectări cu tulpina Delta (indiană), considerată de specialiști extrem de contagioasă. Tot până la aceeași dată au fost înregistrate 44 de decese, 14 dintre ele cauzate de tulpina Delta. Una dintre persoanele decedate este un bărbat de 72 de ani din Satu Mare, care fusese vaccinat cu ambele doze.

INSP, despre infectările cu diverse tulpini de coronavirus în România

Potrivit Institutului, până la 1 august, în România au fost confirmate 2.009 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare dintr-un număr de 2.610 secvenţieri. Rata de confirmare a fost de 77%.

Au fost identificate 1.713 de infectări cu varianta Alpha (britanică), 11 cu Beta (sud-africană), 23 cu Gamma (braziliană) şi 262 de cazuri cu varianta Delta (indiană).

Din cele 262 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 110, adică 42%, se află în 56 de focare, dintre care 48 familiale (77 cazuri) şi 8 de colectivitate (33 cazuri)

Acestea au fost identificate în 13 judeţe:

  • Bucureşti (11)
  • Iaşi (10),
  • Ilfov (6),
  • Argeş (5), Călăraşi (5), Dolj (5),
  • Bacău (3), Teleorman (3),
  • Constanţa (2), Timiş (2),
  • Braşov (1), Brăila (1), Botoşani (1), Olt (1),

Dintre cele 262 de persoane infectate, 50 (19%) fuseseră vaccinate – trei cu o singură doză şi 47 cu schema completă.

Dintre cazurile din focare, pentru opt a fost menţionat istoric de călătorie în Finlanda (1), India (3), Italia (1), Spania (1), Turcia (1), Marea Britanie (1).

INSP mai informează că au fost înregistrate 44 de decese cauzate de variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare: 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 14 cu varianta Delta.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”