Județele cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Numai Capitala raportează peste 13.600 de infectări

Județele cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Numai Capitala raportează peste 13.600 de infectări
Foto: Inquam Photos / George Călin

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, luni, la 104.187 de infectări și 4.185decese, după ce, în ultima zi, au fost depistate pozitiv încă 692 de persoane, iar 22 de pacienți COVID-19 au murit. Tot în ultimele 24 de ore, 201 de oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor. Cele mai multe contaminări au fost înregistrate până acum în București, Suceava, Argeș, Brașov și Prahova.Luni, Guvernul Orban urmează să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile.

București, Suceava, Argeș, Brașov și Prahova, zonele cu cele mai multe cazuri de coronavirus

De la izbucnirea epidemiei, cele mai multe cazuri au fost raportate în București (13647), Suceava (5829), Argeș (5268), Brașov (5175) și Prahova (4974), iar cele mai puține în Satu Mare (438) și Sălaj (499).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (168), Iași (41), Vâlcea (37) și Prahova (33). În Caraș Severin a fost confirmat doar un singur nou caz. La Satu Mare numărul de infectări a fost rectificat, așa că acum sunt cu 3 mai puține. În cazul mai multor județe nu au fost raportateîmbolnăviri – Bistrița-Năsăud, Botoșani, Covasna, Ialomița și Sălaj.

Cele mai multe cazuri reconfirmate sunt în București (25), Prahova (16), Bihor (15), Bacău (14) și Sibiu (11).

Peste două milioane de teste pentru COVID-19 au fost efectuate de la debutul epidemiei

Luni, Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că un număr de 2.088.975 de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus au fost prelucrate de la izbucnirea crizei, 7.331 în ultimele 24 de ore: 4.854 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.477 la cerere.

„Pe teritoriul României, 10.847 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.878 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 36.711 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 5 persoane”, au mai transmis autoritățile.

7.134 de români testați pozitiv sunt acum internați în spitale, din care 456 se află în secțiile de Terapie Intensivă.

Un număr de 43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile

Luni, Guvernul Orban se reunește în ședință pentru a adopta Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă o lună. Totodată, acesta urmează să adopte mai multe măsuri de relaxare.

Premierul Ludovic Orban a precizat deja că una dintre ele va fi reluarea adunărilor publice, dar doar în anumite condiții de protecție sanitară: „Nu vreau să mai comenteze cineva că vrem să cenzurăm dreptul de manifestare al oamenilor”.

România e în stare de alertă din data de 15 mai.

Șeful Guvernului a exclus categoric posibilitatea ca România să revină la starea de urgență.

Ultima oră
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)