La un pas de tragedie: O fetiță de 8 luni a fost botezată cu apă cu dezinfectant

La un pas de tragedie: O fetiță de 8 luni a fost botezată cu apă cu dezinfectant
Foto: Pixabay.

În timpul botezului unui copil în Villafranca Tirrena, Italia, s-a descoperit că apa din cristelniță era amestecată accidental cu un dezinfectant extrem de puternic.

La un pas de tragedie

Nașul copilului a intrat în contact cu lichidul, a simțit o arsură puternică și a oprit preotul înainte de a se întâmpla vreo tragedie. Micuța de opt luni a fost afectată de câteva picături, dar nu a suferit răni grave.

Poliția investighează cazul, iar se pare că a fost vorba despre o greșeală din partea unui băiat de altar care a crezut că sticla cu lichid este apă sfințită. Părinții copilului au decis să nu depună plângere, relatează Tgcom24.

Botezul are o semnificație profundă, indiferent de cultura și religia despre care vorbim. Totuși, în funcție de acestea se stabilește la ce vârstă se botează copilul și care este ritualul specific.

Când se face botezul

Potrivit tradiției ortodoxe, botezul se face în primul sau în al doilea weekend, după ce trec cele 40 de zile de la nașterea copilului (aproximativ 7 – 8 săptămâni după naștere).

Tradiția bisericii recomandă ca botezul nou-născutului să se organizeze cât mai repede după nașterea sa.

Această rânduială la 40 de zile este de origine biblică. Noul Testament, prin Evanghelistul Luca amintește episodul în care Iosif și Fecioara Maria l-au adus pe pruncul Iisus la Templul din Ierusalim, fiind primit în brațele Dreptului Simeon – sărbătoare păstrată în Biserică sub numele „Întâmpinarea Domnului”, care are loc pe 2 februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`