Laura Codruța Kovesi, acuzată de minciună și dezinformare: Care sunt afirmațiile controversate ale șefei DNA (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi, acuzată de minciună și dezinformare: Care sunt afirmațiile controversate ale șefei DNA (VIDEO)

"Un procuror şef al unei instituţii de luptă anticorupţie nu poate minţi sau induce în eroare opinia publică", este atacul jurnalistei Sorina Matei la adresa șefei DNA. Aceasta a luat la verificat interviul pe care Laura Codruţa Kovesi, l-a acordat, recent, unui post de radio. Au fost 50 minute care au cuprins 15 afirmaţii false, confuze, inexacte sau contradictorii, acuză jurnalista într-o postare pe pagina sa de socializare.

Jurnalista Sorina Matei demontează, bucată cu bucată, declaraţiile şefei procurorilor anticorupţie.

"Laura Codruţa Kovesi: "Aşa cum am procedat şi în 2007, când eram Procuror General. Nu există nicio prevedere legală în baza căreia un procuror să fie obligat să meargă să dea explicaţii în Parlament. Atunci am cerut punctul de vedere al CSM, s-a dat o hotărâre de principiu. Acelaşi lucru am făcut şi acum."

Afirmaţie parţial falsă

Realitate: Deşi CSM nu a instituit în 2007 obligativitatea prezenţei în comisiile parlamentare, aceeaşi hotărâre a CSM din 2007 invocată şi în 2017 stipulează următoarele: "s-a hotarat ca, in mod exceptional, pot participa in calitate de invitati la Comisiile parlamentare atunci cand este necesara clarificarea unor aspecte de natura tehnica sau a unor informatii de interes public", a scris Matei pe Facebook.

Laura Codruța Kovesi, acuzată de minciună și dezinformare: Care sunt afirmațiile controversate ale șefei DNA

#DIRECT_ONE_w2fyml#

Jurnalista a contrazis-o pe şefa DNA în declaraţiile despre participarea la lucrările comisiei parlamentară de anchetă, despre conflictul cu Inspecţia Judiciară, dar si despre fugarii din România, Sebastian Ghiţă, Puiu Popoviciu.

"Laura Codruţa Kovesi: "Am răspuns de fiecare dată la ceea ce am fost întrebată"

Afirmaţie falsă

Realitate: Din iunie 2017 până în august 2017, în 4 corespondenţe cu comisia parlamentară procurorul şef DNA a refuzat să se prezinte la invitaţiile comisiei iar în a 4-a scrisoare trimisă comisiei parlamentare, datată 11 august, în 7 pagini nu a răspuns la cele 2 întrebări transmise de comisie: dacă a fost în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009 acasă la G.Oprea şi, dacă da, în ce scop. Aşadar, procurorul şef DNA nu a răspuns de fiecare dată la ceea ce a fost întrebat", a mai scris jurnalista.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`