MAI: Peste 4000 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Centrele de cazare sunt aproape pline

MAI: Peste 4000 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Centrele de cazare sunt aproape pline
Sursa foto: Hepta

4.180 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România de la începutul conflictului militar. 57 dintre aceștia au decis să rămână în România în ultimele 24 de ore, a informat duminică Ministerul Afacerilor Interne.  În acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 89,2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, MAI menţionează că în ultimele 24 de ore în România au intrat 68.161 de persoane, dintre care 10.699 de cetăţeni ucraineni.

Zece milioane de persoane au fugit din casele lor în Ucraina din cauza războiului „devastator” condus de Rusia, a declarat duminică Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru refugiaţi Filippo Grandi.

10 milioane de ucraineni și-au părăsit casele

Războiul din Ucraina a dus la dislocarea a 10 milioane de persoane cetățeni. Printre aceştia se află 1,5 milioane de copii, transmite ONU.

„Copiii strămutaţi sunt extrem de vulnerabili la separarea de familii, la exploatare şi traficare. Ei au nevoie ca guvernele din regiune să intensifice măsurile pentru a-i menţine în siguranţă”, a adăugat oficialul. Organizaţia precizează că peste 500 de copii neînsoţiţi au trecut graniţa din Ucraina în România, în perioada 24 februarie – 17 martie. „Numărul real al copiilor separaţi care au fugit din Ucraina în ţările vecine este probabil mult mai mare. Copiii separaţi sunt deosebit de vulnerabili la trafic şi exploatare”, a mai transmis organizaţia.

Bombardamentele s-au intensificat în Ucraina

Consiliul orașului Mariupol acuză, de asemenea,  forțele ruse că au bombardat sâmbătă o școală în care se adăposteau 400 de femei, copii și bătrâni. Potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, clădirea a fost distrusă și nu se știe exact câte victime se află sub dărâmături, scrie bbc.com.

Ministerul rus al Apărării a transmis că vineri, au lansat, pentru prima dată rachetele hipersonice „Kinzhal”. Oficialitățile de la Moscova precizează că a recurs la acest tip de bombardament pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:45 - Care sunt românii care primesc salarii mai mari cu peste 23%, după ce Guvernul a majorat salariului minim pe economie
13:44 - Noi controverse îl vizează pe Călin Georgescu. Acesta a plagiat-o pe regina elfă Galadriel din „Stăpânul Inelelor”, într-un videoclip în care vorbește despre cum s-a schimbat lumea
13:24 - MApN: Sistemul PATRIOT aflat în dotarea Regimentului 74 a fost certificat şi va executa serviciul de luptă alături de celelalte capabilităţi ale Forţelor Aeriene
13:23 - Timpii de staționare la granițe se vor reduce cu circa 30 de minute după intrarea în Schengen
13:01 - Spitalul Colentina poate relua internările în cele şase secţii unde acestea au fost suspendate / Alexandru Rafila: „DSP își face datoria. Acest spital este în subordinea Primăriei Capitalei”
12:51 - Donald Trump despre demisia directorului FBI drept ”o zi extraordinară” pentru SUA
12:38 - Cătălin Predoiu: „Aderarea deplină la Spațiul Schengen este un rezultat pentru cetățenii români care au avut atâta răbdare și au îndurat această așteptare”
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)