Ucraina, atacată cu cele mai moderne rachete hipersonice rusești, supranumite Kinzhal

Ucraina, atacată cu cele mai moderne rachete hipersonice rusești, supranumite Kinzhal
Sursa foto: Hepta

Armata rusă întărește ofensiva militară asupra Ucrainei, după 24 de zile în care nu au reușit să cucerească cele mai importante ținte strategice. Ministerul rus al Apărării a transmis că vineri, au lansat, pentru prima dată rachetele hipersonice „Kinzhal”. Oficialitățile de la Moscova precizează că a recurs la acest tip de bombardament pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei.

„La 18 martie, complexul aeronautic ‘Kinzhal’ cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk. În plus, grupurile antiaeriene ale aviaţiei ruse au doborât 12 drone ucrainene„, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Rachetele rusești, un nou tip de armament care provoacă distrugeri masive

Rachetele balistice hipersonice „Kinzhal” şi rachetele de croazieră „Zircon” fac parte dintr-o nouă serie de armament, dezvoltată de Rusia, Acestea sunt folosite pentru a sfida sistemele de apărare precum scutul american antirachetă în Europa.

Sunt capabile să zboare cu o viteză de până la 10 ori mai mare decât sunetul și au pot purta bombe nucleare. Datorită vitezei atât de mari, nu dă șansa inamicului să reacționeze și contraatace. Mai mult, nu există niciun sistem militar care să distrugă acest tip de rachete.

Urmăriți B1TV.ro și pe