Senatorul PSD, Marius Humelnicu, a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, unde a spus că în anul 2024, nu vor fi mărite nicio taxă și niciun impozit, că vor plăti salariile și pensiile românilor, și așa cum au anunțat, începând cu 1 ianuarie, pensiile vor fi mărite.
“În anul 2024 nu vom mai mări nicio taxă și niciun impozit. Spunem să vom plăti salariile și pensiile românilor și le vom mări începând cu 1 ianuarie 2024, și spunem că avem cel mai mare buget, nu doar că spunem, ăsta este adevărul, cel mare buget pe investiții.
Bugetul pe investiții înseamnă toate investițiile care se vor face în România, dacă vorbim de Sănătate, dacă vorbim de Transporturi, dacă vorbim de Anghel Saligny și pe PNDL 2.
Anghel Saligny este la Ministerul Dezvoltării, dar vorbim de Ministerul Transporturilor, vorbim de Ministerul Sănătății și de toate ministerele care trebuie să acceseze banii europeni și nu numai bani europeni.
Dacă nu vom mări pensiile cu 13,8 %, începând cu ianuarie 2024, și cu septembrie 2024, dacă nu vom mări profesorilor cu 13 %, și în august iar 7 % și dacă nu vom mări tuturor funcționarilor publici cu 5 %, atunci vom spune să nu ne voteze.
Discuția este următoarea, vom lua banii, pentru că va trebui să avem o colectare mai bună pe TVA, 36 %. Se va schimba următorul lucru, emitem e-factura, în format electronic, cât și în format pe hârtie. Începând cu al doilea semestru, va fi doar în format electronic și cred că vom colecta mai mult TVA. Vom reduce cheltuielile statului pentru că nu mai putem funcționa în aceste condiții și ca să fim corecți de fiecare dată, am spus același lucru”.
Humelnicu a fost întrebat cum vor reduce cheltuielile statului.
„Cheltuielile statului le vom reduce 25 %, tot ce înseamnă numărul de secretari de stat. Lucrul acesta se va întâmpla cu 1 ianuarie 2024.
Nu se termină cu secretarii de stat. Asta e doar o parte. Tot ce înseamnă cabinetul demnitarilor este redus, acum, când vorbim, la jumătate. Începe reforma pe fiecare minister în parte, ceea ce am zis, pentru că sunt foarte multe agenții care din punct de vedere al atribuțiilor se calcă una pe cealaltă, ca și atribuții, și atunci restrângem activitățile”.