​Nicușor Dan, reacție în urma controalelor făcute de ANPC pentru transportul în comun. Schimbarea linoleumului ar costa 40 de milioane

​Nicușor Dan, reacție în urma controalelor făcute de ANPC pentru transportul în comun. Schimbarea linoleumului ar costa 40 de milioane
Captură Video - Nicușor Dan / Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat marți că schimbarea linoleumului din mijloacele de transport în comun ar necesita 40 de milioane de lei, bani pe care autoritatea locală nu îi are. Declarație a fost făcută după ce ANPC a scos din circulație peste 80 de mijloace de transport în comun ale STB, pe fondul nerespectării condițiilor de circulație impuse de comisari.

„Asta ar necesita nişte investiţii pentru care în momentul acesta nu avem bani”

Nicușor Dan a declarat că: „Este în mod evident un control politic. Eu nu prea fac comentarii politice, dar de data asta este evident. Din toate locurile de joacă din Bucureşti s-au ales cele ale Primăriei Capitalei. Eu merg cu fetiţa într-un loc de joacă din Sectorul 5 şi este mai rău decât cel al Primăriei Capitalei, de exemplu. După aceea au urmat spitalele. Acum urmează autobuzele şi probabil că vor urma alte zone ale activităţii noastre”, relatează Agerpres.

Primarul Capitalei susține că nu este mizerie în mijloacele de transport public. „Curăţenia se face. Nu este la standardele pe care le vrem, pentru că asta ar necesita nişte investiţii pentru care în momentul acesta nu avem bani. Pe de altă parte, ne-am dori să schimbăm linoleumul din toate tramvaiele şi din toate autobuzele, pentru că sunt unele unde lucrul acesta nu s-a mai întâmplat de 10-15 ani. Dar nu avem 40 de milioane de lei în momentul acesta ca să îl schimbăm. Nu e neapărat o problemă de curăţenie, ci de cum arată de fapt. (…) Nu este mizerie. Este rezonabil. Eu merg cu transportul public. Merg cu autobuzul”.

Controale ANPC la Societatea de Transport București

ANPC a anunţat că a verificat, luni, condițiile în care Societatea de Transport Bucureşti, care se află în administrarea Primăriei Capitalei, a îndeplinit criteriile de circulație impuse de comisari în urma controlului, care are în vedere condiţiile de desfășurare a transportului comun din capitală.

În urma controlului, ANPC a constatat că multe dintre mijloacele de transport erau vechi și extrem de murdare.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu a specificat că aceste acțiuni sunt efectuale pentru binele bucureștenilor.  „Cerem scuze bucureştenilor! La ei ne gândim atunci când acţionăm! Pentru a redresa STB, trebuie curaj, proiecte şi predictibilitate. Este totul vechi! Dar de ce este şi murdar? Poate fi şi distrus, dar nu are logică să nu repari! Şi tot aşa! Mopuri, substanţe şi oameni prea puţini. Suntem urmăriţi de neputinţa unor căpetenii inutile!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe