O adevărată plantație de canabis, descoperită în județul Cluj. Autoritățile au reținut doi bărbați

O adevărată plantație de canabis, descoperită în județul Cluj. Autoritățile au reținut doi bărbați
Sursa Foto: DIICOT

Doi clujeni acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc au fostarestaţi preventiv, după ce poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Cluj, au descoperit la locuinţele lor o cultură de cannabis de 22 de plante, informeazăDirecția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Doi bărbaţi din Cluj, reținuți, după ce în locuinţele lor a fost descoperită o cultură de cannabis

Potrivit unui comunicat transmis luni deBiroul Teritoriul Cluj al Direcțieide Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism,cultura de canabis a fost înfiinţată în urmă cu câteva luni, iar luna aceasta, atunci când plantele au ajuns la maturitate, cei doiau recoltat mugurii de canabis, i-au ambalat în pungi de câte 100 şi 200 de grame şi i-au pregătit pentru comercializare.

PoliţiaRomâne a transmiscă poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – ST Cluj, au făcut, în data de 26 septembrie, 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Dej, într-un dosar de trafic de droguri de risc.

”La data de 26.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Dej, în urma cărora au fost ridicate 400 de grame de muguri de cannabis, 22 de plante cântărind aproximativ 13 kilograme, un cântar electronic, 3 telefoane mobile, un laptop și suma de 2.000 de lei.”, se arată în comunicatul transmis de autoritățile competente.

Ce au mai găsit autoritățile

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 400 de grame de muguri de cannabis şi o cultură de cannabis de 22 de plante, cu masă verde de 13 kilograme.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, un cântar electronic, 3 telefoane mobile, un laptop şi suma de 2.000 de lei.

În urma descinderilor, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, iar, în urma probatoriului administrat în cauză, doi bărbaţi, de 19 şi 52 de ani, ambii din municipiul Dej, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

”Au fost puse în executare 2 mandate de aducere, iar, în urma probatoriului administrat în cauză, doi bărbaţi, de 19 şi 52 de ani, ambii din municipiul Dej, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.”, au menționat reprezentanții DIICOT.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj.

De menționat estecă pe întreg parcursul procesului penal cei doi indivizibeneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.