O patiserie din București a fost închisă după ce inspectorii ANPC au surprins un șobolan viu pe camera de filmat (VIDEO)

O patiserie din București a fost închisă după ce inspectorii ANPC au surprins un șobolan viu pe camera de filmat (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

O patiserie din Sectorul 2 a fost închisă după ce inspectorii ANPC au surprins un șobolan viu pe camera de filmat în urma unei inspecții. În urma acestui eveniment, firma a fost amendată cu 20.000 de lei.

Șobolan surprins pe filmarea inspectorilor ANPC

Inițial, în spațiul public au apărut mai multe filmări cu o patiserie din București în care un șobolan se plimba printre rafturile acesteia. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și a pornit un control în patiseria cu pricina. Duminică, mai multe echipe de control au fost trimise pentru a verifica patiseria localizată pe Șoseaua Pantelimon.

După o anchetă, inspectorii ANPC au confirmat prezența unui șobolan viu în patiseria cu pricina.

Videoclipul în care a fost surprins rozătoarea a fost urcat de către ANPC pe pagina lor oficială de Facebook:

Mai multe probleme de igienă în patiseria din Sectorul 2

De asemenea, la locul cu pricina, au fost găsite și grătare ce prezentau urme de rugină, murdare și exfoliate, pereți murdari în zona de gătire, iar tavanul era exfoliat. De asemenea, inspectorii ANPC au mai observat că materia primă folosită în procesul de gătire nu este depozitată la temperaturile optime, aceasta fiind lăsată la temperaturi ce depășesc 15+ grade Celsius. Produsele nu aveau dată limită de consum și nici informații privind alergenii.

„În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni”, au transmis reprezentanții ANPC.