Criza locurilor de parcare este o problemă pentru șoferii din orașele mari din România. Cei care au un loc de parcare plătit ajung uneori la conflicte cu cei care îl ocupă.
Este cazul unei șoferițe care a găsit mașina pe care o lăsase pe locul altcuiva cu parbrizul spart, după cum a relatat într-o postare pe Facebook.
„În data de 27.11.2022, în jurul orelor 17.30, un individ necunoscut mi-a spart parbrizul cu o sticlă de vin, în Sectorul 4 – Aleea Ciceu / Turnu Măgurele, în spatele blocului S2. Dauna se ridică la 900 lei, motiv pentru care am făcut plângere la Secția 15 Poliție. Dacă, din întâmplare, cineva are detalii, aș fi foarte recunoscătoare!
Menționez că mașina se afla pe un loc de parcare plătit, însă lăsasem numărul de telefon în parbriz și nu am fost sunată în intervalul de aproximativ 2 ore, cât am lăsat-o acolo”, a scris femeia pe grupul Ai parcat ca un bou București.
„E o mare diferență între locurile cumpărate și cele închiriate” Situația a fost dezbătută de membrii grupului în comentarii.
„E foarte trist ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, unii numai așa se educă. Îmi pare foarte rău că trăim într-o astfel de societate. Fac pariu că de acum încolo, nu vei mai repeta figura. Nu e nimeni obligat să-i sune pe cei care lasă nr de tel. Ți-ai asumat un risc, dezaxați sunt peste tot, le trebuie doar un motiv să facă un gest din ăsta.”
„Dar cu ce a greșit că a lăsat nr de tel? Locul acela de parcare nu e proprietatea dvs, dacă fiecare pleacă dimineata la muncă și are impresia că locul trebuie să rămână gol atunci întreb și eu când pleci în alt sector unde parchezi?”
„Un nene a parcat pe locul unui vecin. Am văzut toată faza. A chemat poliția, chiar dacă omul care i-a ocupat locul, avea nr în mașină. Ce să vezi?! A venit poliția, iar dreptul proprietarului s-a aplicat la cererea lui. Vecinul meu nu a lăsat poliția să îl sune pe ăla să vină să își ia avertisment, ci pur și simplu, a cerut să fie amendat. Fără a sună, fără a înștiința, fără nimic.
Deci, despre ce vorbim? Poliția i-a dat dreptate. Și mi se pare și normal, pe de altă parte. Dacă știu că am acasă loc de parcare, mă aștept să îl găsesc liber când mă întorc. Că nici eu nu parchez pe locurile plătite ale altora, că știu ce înseamnă.”
„E o mare diferență între locurile cumpărate și cele închiriate. La alea închiriate, dreptul tău absolut e doar noaptea. În timpul zilei, dacă altcineva va parca acolo, poliția îl va amenda doar dacă nu a lăsat nr. de contact sau nu răspunde.
E o chestiune de bun simț, într-un oraș cu de 3 ori mai multe mașini decât locuri de parcare. De aia nici nu se vând locuri în zonele de trafic intens, pe bulevarde cu spații comerciale stradale.
Acolo doar se închiriază, pentru că e imposibil ca cineva să nu aibă treabă pe timp limitat la un magazin sau bancă. Omul oprește 5 minute la o farmacie la ora 12:00, iar tu vii de la muncă la 17:00. Să stea locul ăla gol într-un oraș ca Bucureștiul? Nu ar trebui să ne înțelegem reciproc, ca oamenii, nu ca oile într-o turmă?”
„Să mai parchezi și data viitoare tot pe loc rezervat, poate îți face și de 4 anvelope.””Primul suspect: beneficiarul locului de parcare.”
„Ce te face să crezi, poate omul era plecat și alți idioți din blocul în preajma căruia era parcată mașînă au confundat coșul de gunoi cu fereastră!”
„Și de când până când, oamenii care plătesc locul de parcare, sunt obligați să te sune pe tine? Există lege cumva? Sau că „așa e omenește”? Eu unul știu că a picat de multă vreme chestia cu nr de telefon și că dacă locul e liber, poate parcă altcineva pe locul tău.
Nu e nici ok, pentru că e distrugere, dar nici tu nu ai procedat corect.Nu veni cu scuze că „dar ce, tu n-ai parcat niciodată pe locul altcuiva” „aveam o urgență în zona” că degeaba le mai zici acum.Acum, suspect e cel ce are locul de parcare. Dar la fel de bine, se putea întâmpla oricui. Poate a fost un aurolac, mort de beat.”
„Voi ăștia care ați spus că a parcat pe loc plătit și că nu e nimeni obligat să sune, când mergeți pe la prieteni sau cu treburi luați mașinile în buzunar cu voi? Ok, e o sumă măricică parcarea, dar nu înseamnă că nu facem cu toții așa…”.