Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft

Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
Foto simbol: Pixabay

Prețurile au explodat pe litoralul românesc. Un sejur în Mamaia, stațiunea considerată cea mai luxoasă, a ajuns să coste cât unul într-o țară exotică. Cu toate acestea, există o plajă în Constanța unde prețurile sunt și mai competitive.

Este vorba despre plaja 3 Papuci, care nu demult era frecventată mai ales de localnici, motiv pentru care prețurile erau mai mici. Acum, băuturile răcoritoare costă de două ori mai mult, spre nemulțumirea turiștilor români.

Cât costă o bere pe plaja 3 Papuci

Berea, băutura preferată a românilor în sezonul cald, costă de două ori mai mult decât în anii precedenți. Dacă pănă în prezent băutura costa în jur de 6-7 lei, acum acesta ajunge la 13 lei, potrivit cancan.ro.

O bere la sticlă costă 18 lei. Pentru cei care preferă vinul, o sticlă poate costa de la 60 la 250 de lei.

Pe rețelele de socializare, oamenii s-au isterizat vâzând o notă de plată în stațiunea Mamaia. Costul pentru două cafele, o băutură răcoritoare, o bere și două pizza a fost de 215 lei.

Mamaia, stațiunea contrastelor

Vedetele și afaceriștii preferă partea de nord, unde fițele își pun stăpânire pe litoral, prețul șezlongului ajunge la 100 de lei. Restaurantele servesc fructe de mare, iar șampania curge ca dintr-un râu.

Pentru o noapte de cazare în Mamaia nord, românii pot scoate din buzunar cel puțin 500 de lei. Prețul este aproape dublu, față de zona de sud. Se pare că prețurile nu încetează să crească. În iulie și august urmează un val de scumpiri.

De la 1 iulie, băuturile care care conțin zahăr se vor scumpi, prin ridicarea facilități de plata a TVA redus, astfel încât producătorii vor fi nevoiți să plătească 19%, în loc de 9%. Reprezentanții acestei industrii nu sunt de acord și consideră că această măsură este discriminatorie, ducând la creșterea inflației.

Urmăriți B1TV.ro și pe