Stațiunea Neptun își recapătă faima. Cât te costă cazarea în hotelurile modernizate, față de Mamaia

Stațiunea Neptun își recapătă faima. Cât te costă cazarea în hotelurile modernizate, față de Mamaia
Foto: Captură video

Prinde din nou viață și stațiunea Neptun, după ce infrastructura și spațiile verzi au fost refăcute. Proiectul de reconstrucție este de cinci milioane de euro și a vizează renovarea drumurilor, trotuarelor, parcurilor și iluminarea stradală, informează ProTv.

În proiect au intrat și hotelurile comuniste, care au fost cumpărate și modernizate. Zona înrgistrează câteva mii de turiști. Aici, prețurile diferă de Mamaia, ele sunt cu 15%-20% mai mici.

La finalul întregului proiect, spațiul verde va număra 6.500 de metri pătrați, iar suprafața drumurilor – 7.000 de metri pătrați.

Se pare că turiștii sunt mulțumiți: „E un pic mai aranjat și mai îngrijit față de anul trecut, cel puțin la prima vedere”

Finalizarea lucrărilor este preconizată pentru luna august.

Priveliști și prețuri

Lacurile stațiunii sunt asemeni unor oaze, cu nuferi înfloriți, lebede, gâște, rațe sălbatice și pescăruși. Hotelurile rămase decenii în paragină au fost cumpărate și modernizate. Unul a primit chiar două stele în plus. Proprietarii au investit 8 milioane de euro.

„Prețurile noastre pornesc de la 360 de lei o cameră cu mic dejun inclus, iar pentru serviciile all avem până la 600 de lei o cameră pentru două persoane”, susține recepționerul hotelului.

Anul acesta a fost deschis un hotel cu 350 de camere lângă vila prezidențială de protocol.

„În 2019 l-am cumpărat, l-am renovat într-un an în 2020 am deschis o parte din hotel și anul acesta suntem complet”, a spus Ianis Darlaiani, investitor hotel 4 stele.

Refăcut și restaurantul favorit al lui Ceaușescu

Doar 4 locuri de cazare au rămas fără atenție, restul 23 sunt deschise pentru turiști.

Renumitul restaurant Calul Bălan, local preferat de soții Ceauseșcu, a fost și el refăcut. Unele localuri rămân închise.

„L-am restaurat, am restaurat mobilierul este cel autentic din anii 70 și tot ce s-a putut am păstrat, inclusiv mozaicul”, spune managerul.

Tarifele sunt, în medie, cu 15 – 20% mai mici față de Mamaia. Aici este mai puțin costisitoare și parcarea, 5 lei pe oră și 20 de lei –pentru toată ziua. Până anul viitor urmează să fie lărgite și plajele.

Urmăriți B1TV.ro și pe