Prefectura Ilfov recomandă purtarea măștii de protecție. Prefectul Simona Neculae: Nu s-a pus încă problema luării unor măsuri obligatorii / Incidența în Corbeanca, aproape de 5 la mie (VIDEO)

Prefectura Ilfov recomandă purtarea măștii de protecție. Prefectul Simona Neculae: Nu s-a pus încă problema luării unor măsuri obligatorii / Incidența în Corbeanca, aproape de 5 la mie (VIDEO)
Foto: Pixabay

Prefectul din Ilfov, Simona Neculae, a vorbit despre recomandările de protecție sanitară pentru locuitorii județului și a precizat că „încă nu s-a pus problema luării unor măsuri obligatorii”. „Însă, dacă se va ajunge la concluzia că sunt necesare măsuri obligatorii, probabil că la nivel de Guvern se va lua această decizie”, a spus ea, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Simona Neculae, pe B1 TV, despre recomandările făcute de Prefectura Ilfov pentru locuitorii județului

„După cum am dispus prin comunicatul de presă, aceste recomandări vin în contextul respectării Legii 136/2020 cu privire la unele măsuri care pot fi luate în situația riscului epidemiologic. În această situație, având în vedere rata de incidență comunicată astăzi de dimineață de către Direcția de Sănătate Ilfov, am considerat necesar să arătăm populației aceste recomandări în special în ceea ce privește purtarea măștii ca o măsură de protecție a fiecărui individ în parte”, a declarat prefectul.

Referitor la incidența din județ, ea a precizat: „Rata de incidență a virusului SARS-CoV-2 la nivelul județului Ilfov este de 1,94 la mia de locuitori și avem o localitate, Corbeanca, unde rata de incidență într-adevăr se apropie de 5 la mia de locuitori”.

„La acest moment este vorba doar de recomandare. În ceea ce privește obligativitatea, aceasta nu este în discuție în prezent. Am avut legătură și la nivelul de comunicare, și la nivelul Ministerului Sănătății, și nu s-a pus încă problema luării unor măsuri obligatorii. Însă, dacă se va ajunge la concluzia că sunt necesare măsuri obligatorii, probabil că la nivel de Guvern se va lua această decizie”, a explicat prefectul județului Ilfov.

Întrebată unde este recomandată purtarea măștii, Simona Neculae a adăugat: „De regulă, este recomandabilă purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise aglomerate, în locurile unde se organizează petreceri sau festivaluri în locuri deschise și unde sunt un număr mai mare de persoane, bineînțeles și cu purtarea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri între persoane, în special în localitatea Corbeanca”.

„Știm că acum este sezonul nunților sau al petrecerilor și este necesară păstrarea unei distanțe cât de cât lejere ca să nu se incomodeze, să nu fie spațiul aglomerat acolo unde se organizează petrecerea. Sunt măsuri pur și simplu necesare pentru protecția individuală”, a continuat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe