Primarul Capitalei le cere celor doi medici demisionari de la Spitalul Colentina să-și reconsidere decizia: Ce oferte au primit doctorii 

Primarul Capitalei le cere celor doi medici demisionari de la Spitalul Colentina să-și reconsidere decizia: Ce oferte au primit doctorii 
Foto: libertatea.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a sugerat celor doi medici demisionari de la Spitalul Clinic Colentina, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, să se mai gândească înainte să ia o decizie definitivă. Astfel, doctorului Gobej i s-a propus să preia interimar conducerea Secţiei de Neurochirurgie a unităţii medicale, informează Știripesurse.ro, citând un comunicat de presă al Municipalității.

De asemenea, edilul le-a cerut doctorilor să facă o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina, astfel fiind avansat numele medicului Lelia Iliescu.

„Am avut o discuţie constructivă şi corectă cu domnii doctori Gobej şi Bica. Medicii trebuie ajutaţi în activitatea lor pentru că de ei depinde viaţa pacienţilor. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona şi i-am asigurat de tot sprijinul meu", a declarat Firea, potrivit sursei citate.

Primarul a cerut conducerii ASSMB să îi prezinte până vineri, 8 septembrie, un raport detaliat referitor la problemele de personal şi dificultăţile în derularea procedurilor de achiziţii de materiale medicale cu care se confruntă Spitalul Colentina, se mai arat în comunicatul citat.

"Pentru mine, ca şi pentru dumneavoastră, primează binele ceăţeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceţi referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în spitalul Colentina. Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă, se vor organiza şi concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB", a mai transmis Firea.

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au demisionat, luni, susținând că începând din luna ianuarie a acestui an, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, s-a ajuns la distrugerea secției de neurochirurgie, fiind refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale. Cei doi medici au afirmat că refuzul operațiilor venea din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.

De asemenea, ei susțin că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`