Primul deces în România cauzat, cel mai probabil, de varianta Omicron a coronavirusului

Primul deces în România cauzat, cel mai probabil, de varianta Omicron a coronavirusului
Omicron a produs, în ultima săptămână, cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei, în cele două AmericiFoto: Hepta - Zuma Press / Andrea Ronchini

O femeie din Iași, cu „suspiciune înaltă de infecție cu varianta Omicron” a coronavirusului, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde era internată. Acesta ar putea fi primul caz de deces cauzat de tulpina Omicron în România.

Deces posibil provocat de varianta Omicron

Pacienta avea 75 de ani și suferea de multiple comorbidități. Ea era internată de zece zile, fiind transferată la ATI.

„Pacienta, in varsta de 75 ani, cu suspiciune inalta de infectie cu varianta Omicron, era nevaccinata si avea multiple comorbiditati: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareza in remisie, atrofie cerebrala. In ciuda eforturilor si a tratamentului de inalt profesionalism, decesul a survenit in data de 17.01”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, citat de ziaruldeiasi.ro.

Omicron are transmitere comunitară în România

Încă din 11 ianuarie, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis că Omicron are răspândire comunitară în România.

Marți, INSP a anunțat că 617 cazuri de infectare cu Omicron au fost confirmate în țara noastră până la data de 16 ianuarie.

Numai în săptămâna 10 – 16 ianuarie, din cele 431 de secvențieri făcute, 322 au confirmat prezența Omicron, adică 74,7% dintre probele prelucrate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova