Profesorul universitar Dumitru Borțun (SNSPA), despre partidul AUR, care îi îndeamnă pe elevi să renunțe la studii: „Este jalnic! / E ca și când într-un partid politic intră doar cei fără studii. Dacă le ai, nu mai ești bun, ești prea deștept sau n-am înțeles?” (VIDEO)

Profesorul universitar Dumitru Borțun (SNSPA), despre partidul AUR, care îi îndeamnă pe elevi să renunțe la studii: Este jalnic! / E ca și când într-un partid politic intră doar cei fără studii. Dacă le ai, nu mai ești bun, ești prea deștept sau n-am înțeles? (VIDEO)
foto: captura video youtube.com

SNSPA susține că, luni, la deschiderea anului universitar, susținătorii AUR au distribuit pliante în curtea și în sediul instituției, pliante „în care promovează partidul” și „îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în AUR”.

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, l-a acuzat pe deputatul George Simion, liderul AUR, că „a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților”, se arată într-un comunicat transmis luni de instituția de învățământ.

Profesorul universitar Dumitru Borțun (SNSPA) a avut o intervenție telefonică în emisiunea prezentată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a vorbit despre partidul AUR, care îi îndeamnă pe elevi să renunțe la studii și despre acuzațiile făcute de rectorul SNSPA la adresa lui George Simion.

„Mi se pare o reacție de indignare și de revoltă pentru că, o dată, nu ai voie să faci politică în spațiul academic. Doi, este jalnic să vii să le spui tinerilor să lase studiile, ca să ce? Ca să se înscrie într-un partid?

Ce alternativă e asta, ori partid ori studii?

Adică e ca și când într-un partid politic intră doar cei fără studii. Dacă ai studii, nu mai ești bun de intrat în partid. Ești prea deștept sau n-am înțeles?

Deci mesajul ăsta este un mesaj care e condamnabil și merită să fie condamnat.

Studenții sunt un public sensibil și vulnerabil. Sunt la vârsta la care abia acum își formează idealul de viață, idealul moral, idealul politic și sunt ușor de manevrat sau de întors din drum.

Știți ce au făcut țările civilizate? După ce au pățit multe revoluții și revolte studențești, care au culminat cu mai 1968, când a fost dărâmat regimul golit și s-a trecut la un alt tip de republică în urma demonstrațiilor studenților din cartierul latin. Ce au făcut? Au scos campusul universitar în afara orașelor. Peste tot pe unde am fost am găsit campusuri universitare, inclusiv sediile facultăților, colegiilor, căminele, cantinele sunt în afara orașului, tocmai pentru că studenții sunt un potențial de mișcare care de cele mai multe ori e distructiv pentru că ei se duc după prima lozincă frumoasă, interesantă”, a spus profesorul Dumitru Borțun de la SNSPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`