Raed Arafat: Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează. Acum poate o să fie permisii pentru unii. Nu e țintită persoana nevaccinată (VIDEO)

Raed Arafat: Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează. Acum poate o să fie permisii pentru unii. Nu e țintită persoana nevaccinată (VIDEO)

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, au prezentat măsurile pe care le iau autoritățile pentru vârful valului 4 al pandemiei. Asta chiar marți, zi în care România s-a apropiat de 800 de cazuri noi de contaminare. În cadrul conferinței, Arafat a precizat că nu vom avea lockdown total. În schimb, vor fi aduse o serie de modificări la Hotărârea de Guvern prin care starea de alertă va fi prelungită.

Măsuri în fața valului 4 al pandemiei. Declarațiile lui Raed Arafat

Arafat a precizat întâi că, de săptămâna viitoare, vor avea săptămâna vidoconferințe cu reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în combaterea pandemiei. De asemenea, unitățile modulare vor fi reactivate.

Fiecare spital de urgență va trebui să aibă paturi pentru tratarea pacienților COVID. În același timp, „încercăm să menținem activitatea curentă în spitale”, a precizat Arafat.

„Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează, că avem alte mijloace și posibilități. Noi oricum nu am fost în lockdown total. Am avut primele două luni, apoi am mers pe măsuri zonale, locale și așa va fi și de acum”, a mai declarat secretarul de stat, răspunzând la întrebările reporterilor.

Acesta a mai spus că HG privind prelungirea stării de alertă va face referire la incidențe de 2, 3 la mie: „Dacă într-o zonă ajungem la incidența care prevede limitarea accesului în anumite zone, se va lua măsura. Dar se va merge și pe identificarea persoanelor vaccinate, care să poată intra în anumite zone, acest lucru urmează să se decidă”.

„Înainte erau restricții pentru toți, acum poate o să fie permisii pentru unii. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem anumite activități neînchise”, a mai declarat Raed Arafat.

Ultima oră
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori
13:19 - Starea de sănătate a lui Joe Biden este îngrijorătoare. Cu ce simptome se confruntă liderul american