Recomandari privind achizitia unui UPS centrale termice

Recomandari privind achizitia unui UPS centrale termice

In fiecare an multi dintre noi ne confruntam cu pene de curent periodice. Situatia se agraveaza cand acestea se produc in sezonul rece, atunci cand ne asteptam mai putin. Desi se produc pentru o perioada scurta de timp, afecteaza confortul si buna desfasurare a activitatilor zilnice. De asemenea, este cunoscut faptul ca penele de curent se produc mai des in zonele rurale si nu in marile orase. Locuitul in afara orasului poate avea multe avantaje si efecte benefice asupra sanatatii noastre, dar poate veni la pachet si cu o serie de dezavantaje. Principala problema este data de lipsa caldurii, mai ales daca sunt prezenti si copii in casa. O pana de curent prelungita conduce la racirea rapida a locuintei, dar poate produce si pagube materiale. Daca devin frecvente, pot duce la distrugerea echipamentelor electrocasnice. Achizitia unui UPS centrale termice poate fi solutia acestor inconveniente.

Pe masura ce tehnologia evolueaza, devenim tot mai dependenti de energia electrica. Penele de curent nu doar stopeaza functionarea centralei termice, insa stopeaza toate automatizarile si aparatele electronice din casa. Chiar si detinatorii de echipamente smart intampina dificultati in accesarea instalatiilor care sunt de cele mai multe ori complet dependente de curentul electric.

Un UPS centrala termica este special construit pentru a proteja electronicele de intreruperile de curent, dar si pentru a asigura caldura in locuinta. Pe piata sunt disponibile numeroase variante, insa nu toate sunt potrivite pentru acest tip de aplicatie. Cand aducem in discutie termenul de UPS pentru centrale termice trebuie sa avem in vedere mai multe aspect importante, fara de care tot efortul de informare si financiar raman in zadar.

UPS-urile pentru centrale termice se folosesc pentru alimentarea electronicelor cu tensiune sinusoidala. Au rol de back-up atunci cand exista o intrerupere a energiei electrice. Sunt disponibile modele cu puteri diferite, astfel incat sa acopere orice tip de necesitati. Cand alegeti un invertor trebuie sa luati in calcul capacitatea nominala in W (watti) a acestuia. De asemenea, in functie de tensiunea furnizata, veti avea nevoie de una sau mai multe baterii pe care sa le conectati la UPS. Acesta nu se livreaza impreuna cu baterie din mai multe considerente.

In primul rand capacitatea bateriei va determina intervalul de back-up asigurat, cu cat bateria are un amperaj mai mare, cu atat veti beneficia de back-up pe o perioada mai mare. In al doilea rand pot fi folosite mai multe tipuri de baterii, optiunea este a fiecarui utilizator in parte. Pot fi folosite si baterii auto daca numarul penelor de curent nu este ridicat, astfel incat sa conduca la multe cicluri de incarcare-descarcare. Se mai pot folosi si baterii cu acid, insa recomandate sunt bateriile AGM, avand implementata cea mai noua tehnologie.

Dispozitivele electronice din casa au nevoie de o tensiune continua, identica cu cea furnizata in reteaua publica. De aceea, cautati un UPS centrale care sa furnizeze unda sinusoidala pura. Evitati variantele care dezvolta asa-zisa unda sinusoidala simulata. Pericolul este ca in timp sa distruga pompele de apa si sa nu mai asigure un randament ridicat. UPS-urile pentru centrale termice Strong Euro Power beneficiaza de sinusoida pura, iar acest lucru poate fi verificat usor cu ajutorul unui osciloscop.

Totodata, un UPS pentru centrala termica de buna calitate este echipat cu transformator toroidal. Acesta are un mare avantaj, intrucat suporta varfuri de sarcina la pornire mult mai mari decat puterea nominala. Este important in special pentru pompele de apa, deoarece la socul de initiere aproape ca isi dubleaza puterea. Mai mult decat atat, UPS-ul poate fi folosit si pentru electrocasnicele de consum ridicat precum frigiderul sau aparatul de aer conditionat.

Modelul de UPS centrala termica marca Strong Euro Power cu o capacitate nominala de 500W si o putere totala de 800VA poate fi optiunea potrivita in cele mai multe cazuri. Necesita o baterie de 12V, ce poate varia ca si capacitate de la 40Ah pana la 200Ah. Include si functie AVR, avand rol de stabilizator atunci cand exista tensiune din reteaua publica. Beneficiaza de protectie in caz de suprasarcina, scurt-circuit, tensiune ridicata sau scazuta. Orice model de o putere mai mare sau mai mica este prevazut cu toate aceste functii, alegerea apartinand utilizatorului, in functie de cerintele tehnice.

Apelati cu incredere la magazinul online www.1CCTV.ro pentru orice informatii privind achizitia unui UPS pentru centrale termice. Personalul specializat va va ajuta in alegerea modelului potrivit, tinand seama de specificatiile tehnice de care aveti nevoie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`