Remus Pricopie a fost ales pentru un al treilea mandat de rector al SNSPA: Gheorghe Bărbulescu, președintelele Senatului instituției

Remus Pricopie a fost ales pentru un al treilea mandat de rector al SNSPA: Gheorghe Bărbulescu, președintelele Senatului instituției
Foto: Facebook/ Remus Pricopie

Profesorul universitar doctor Remus Pricopie a fost ales miercuri pentru un nou mandat în funcția de Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Acesta este al treilea mandat în fruntea instituției pentru Pricopie. Deși legea prevede o limită de două mandate, acesta al treilea mandat a fost posibil pentru că primul a fost unul suspendat în perioada decembrie 2012-decembrie 2014 când a îndeplinit funcția de ministru al Educației.

La cel de-al treilea mandat, Remus Pricopie a obţinut 88,16% din numărul de voturi exprimate.

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului SNSPA a fost ales prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, ales cu 90,91% din voturi.

Remus Pricopie a fost ministru al Educației și Cercetării în perioada 2012-2014, după ce anterior a ocupat diferite alte poziții la nivelul ministerului, precum inspector de specialitate, expert, director, secretar general, consilier ministru, secretar de stat.

În același timp, Remus Pricopie este profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) de mai bine de 20 de ani. A fost decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice timp de opt ani (2005-2012) și din 2012 a ocupat funcția de rector al SNSPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe