Rețetă faguri cu cremă de cacao – gust al copilăriei, servit cu lapte cald

Rețetă faguri cu cremă de cacao - gust al copilăriei, servit cu lapte cald
Vafe @ Pinterest - Bucătăraș

Fagurii cu cremă de cacao sunt, cel mai probabil, printre cele mai iubite deserturi când avem musafiri în aceste zile de Crăciun și trebuie să le oferim ceva dulce. Noi ne-am obișnuit prietenii să-i servim cu faguri și cu lapte cald. Rețeta e simplă și e îndrăgită atât de cei mici, cât și de cei mai mari.

Ingrediente

pentru aluat: 

6 ouă la temperatura camerei
6 linguri zahăr
6 linguri ulei vegetal
6 linguri lapte călduț
1 linguriță praf copt sau drojdie
aproximativ 400 de grame de făină pentru cozonaci

pentru cremă:

500 ml lapte călduț
200 ml unt sau, la nevoie, margarină
5 linguri faină sau amidon
5 linguri cacao
250 grame de zahăr pudră
esență de rom în funcție de preferințe

E de notat că ingredientele sunt prezentate pentru o porție mare. La nevoie, bucătarii pot modifica gramajul ingredientelor pentru a se mula pe nevoile acestora și numărul de musafiri sau pofticioși.

Încearcă și Rețeta de cornulețe cu gem. Desertul tradițional al bunicii, care a făcut furori la Chefi la cuțite

Mod de preparare

Pentru început, mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm uleiul și laptele. După ce amestecăm, adăugăm făina și praful de copt și incorporăm bine. Ajustăm cantitatea de făină în funcție de calitatea ouălelor. La final, trebuie să avem un aluat ca o smântână, care curge. Vom face testul cu lingura: dacă curge ca o smântână de pe lingură, înseamnă că e bun.

Vom unge forma pentru faguri cu ulei, de preferat cu o pensulă de patiserie, dar putem folosi și un șervețel cu ulei. Vom lua aluat și vom pune în forme. După ce i-am copt, îi lăsăm să se răcească.

La foc mic, adăugăm amidonul, făina și esența și cacao. Vom amesteca încontinuu încât să nu se lipească, iar la final vom obține o budincă. Vom lăsa budinca să se răcească la temperatura camerei. Mixăm untul cu zahărul pudră și-l încorporăm în budinca noastră rece. Crema o vom lăsa apoi la frigider, timp de jumătate de oră.

După ce s-a răcit crema, începem să lipim fagurii. Noi recomandăm să-i lăsăm la frigider cel puțin o zi. Poftă bună și Crăciun fericit!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`