România a semnat Actul de la Geneva privind denumirile de origine şi indicaţiile geografice: Produsele românești protejate în țară vor putea obţine protecţie şi la nivel internaţional

România a semnat Actul de la Geneva privind denumirile de origine şi indicaţiile geografice: Produsele românești protejate în țară  vor putea obţine protecţie şi la nivel internaţional

România a semnat, joi, Actul de la Geneva al Acordului de la Lisabona privind denumirile de origine şi indicaţiile geografice, prin care produsele româneşti protejate în România, precum vinuri, ape minerale, brânzeturi, mezeluri, gemuri, vor putea obţine protecţie şi la nivel internaţional, potrivit unui comunicat MAE citat de Mediafax.

Documentul a fost negociat şi adoptat în cadrul Conferinţei diplomatice pentru adoptarea Noului Act al Acordului de la Lisabona privind protecţia denumirilor de origine şi înregistrarea internaţională a acestora, eveniment organizat şi găzduit de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală, în perioada 11-21 mai.

„Noul instrument răspunde necesităţii modernizării şi ameliorării calităţii serviciilor oferite beneficiarilor sistemului de protecţie a indicaţiilor geografice şi va contribui la promovarea comercială în plan global a produselor protejate prin indicaţii geografice. De la momentul intrării în vigoare a noului tratat, produsele româneşti a căror calitate, reputaţie sau alte caracteristici sunt în mod esenţial datorate originii geografice (precum vinuri, ape minerale, brânzeturi, mezeluri, gemuri), odată protejate în România, vor putea obţine protecţie şi la nivel internaţional, fapt ce deschide noi oportunităţi de comercializare şi promovare pentru producătorii români”, se arată în comunicat.

Printre produsele româneşti care vor putea beneficia de protecţie minerale se numără apele minerale, vinurile, telemeaua de Dobrogea, salamul de Sibiu sau magiunul de Buciumi, conform sursei citate.

Noul tratat va intra în vigoare la trei luni după depunerea la OMPI de către cinci Părţi Contractante a instrumentelor de ratificare sau accedere la tratat.

Acordul de la Lisabona privind protecţia denumirilor de origine şi înregistrarea internaţională a acestora a fost adoptat în 1958 şi revizuit în 1967. Actualmente, 28 de state sunt Părţi la acest Semnarea tratatului este deschisă părţilor interesate timp de un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:42 - O româncă a aflat că e căutată de 9 ani în Belgia, când a solicitat pașaport în SUA. Ce acuzaţii i se aduc
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)