România anului 2015: Prea multe servicii. Prea mulți „racolați”. Prea multă putere. Prea puțin control

România anului 2015: Prea multe servicii. Prea mulți „racolați”. Prea multă putere. Prea puțin control

Prea multe servicii,  prea mulți „racolați”, rea multă putere și prea puțin control. Aceasta este în viziunea jurnalistului Adrian Halpert România anului 2015.

“Comisia noastră se situează undeva la media Uniunii Europene în privința competențelor de control”, a declarat unul dintre membrii Comisiei parlamentare de control al SRI, după audierea generalului Florian Coldea.

“Bine că a precizat că e vorba despre Uniunea Europeană și nu despre întreaga Europă! Altfel aș fi crezut că poziția României undeva pe la mijloc e ridicată de comparația cu state precum Belarus sau Rusia…

În opinia onoratului parlamentar, prezența asta „undeva la medie” e de bine. Chiar așa? Absolut deloc. Într-o țară care a cunoscut universul concentraționar la apogeul său, într-o țară în care cuvântul „Securitate” se rostea în șoaptă până în urmă cu 25 de ani (oare numai până atunci?), într-o țară în care nici până acum n-a fost lămurit rolul „serviciilor” (românești & străine) în evenimentele din decembrie 1989, această poziție, „la medie”, numai bună nu este. Ca să fim cât de cât siguri că societatea civilă le controlează și nu invers, România ar fi trebuit să ocupe un loc fruntaș în acest clasament.”, scrie Halpert pe reportervirtual.ro.

Jurnalistul consideră că Serviciile sunt mult prea influente în România. Acesta adaugă: “Prea multe servicii. Prea mulți „racolați”. Prea multă putere. Prea puțin control. Aceasta este, de fapt, realitatea „serviciilor” în România anului 2015.”

Și asta se vede și în chestiunea așa-numitelor Legi Big Brother. Conforrm sursei citate, „SRI desfășoară o adevărată ofensivă, pe toate fronturile, împotriva instituțiilor statului: Parlament, Curte Constituțională, Guvern și Președinție. Ni se sugerează un antagonism complet fals: libertate vs siguranță. Ni se spune că pentru a avea siguranță trebuie să cedăm un pic din libertățile noastre. Niciodată! Siguranța – cea personală și cea generală – trebuie să lucreze în folosul libertății și nu invers. Orice altă afirmație este periculoasă într-o democrație încă tânără, încă fragilă și încă nu complet funcțională precum a noastră. Atenție la cei care vă spun altfel! Lucrează în, pentru sau cu „serviciile”…”
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`