Imagini apocaliptice după vijelia care a lovit Moldova. Un cameraman amator a surprins momentul când natura s-a dezlănţuit la Iaşi. Un nor de praf a acoperit orașul iar vântul a spulberat totul în cale. De altfel, zeci de localități din județele Moldovei sunt în continuare fără electricitate. Și în vest vijeliile au făcut prăpăd. Zece muncitori au fost răniți într-o fabrică la Arad după ce, o ușă smulsă de vânt a căzut peste ei, iar la Râșnov un paznic s-a electrocutat, atins de firele de înaltă tensiune rupte de rafale. Și ploile torențiale creează probleme. Este cod galben de inundații în cinci județe din nordul și vestul țării până sâmbătă la prânz, informează B1 TV.
După o zi caniculară în care aerul a stat nemișcat și cu temperaturi ce au trecut de 37 de grade la umbră, spre seară, peste Banatul Montan s-a abătut o furtună însoțită de ploaie și descărcări electrice. În câteva minute, șoselele și străzile din Reșița s-au acoperit cu un strat de apă de câțiva centimetri. Pe DN 58 la intrarea în oraș dinspre Caransebeş, vântul a pus la pământ mai mulți copaci. Același scenariu s-a repetat și pe drumul care leagă Oravița de Reșița și Timișoara.
România, devastată de furtuni: Zece muncitori au fost răniți la Arad. Un paznic, electrocutat la Râșnov
#DIRECT_ONE_csv1mh#
Copaci au fost smulși din rădăcină și la Râșnov. Clădirea liceului din localitate a fost avariată de un pom doborât de vântul puternic. În cădere, acesta a smuls mai multe cabluri electrice iar o persoană a fost electrocutată. Viața acesteia nu este însă pusă în pericol.
Și în Arad furtuna a făcut prăpăd. Gardul școlii din cartierul Sânicolau Mic a fost făcut una cu pământul după ce un copac imens a căzut peste el din cauza vijeliei. Din fericire, niciun copil nu se afla prin preajmă.
Și drumul între Șagu și Arad a fost blocat de câțiva copaci căzuți în urma vijeliei. Șoferii și-au găsit și ei în parcare mașinile avariate după ce a trecut ploaia. Pompierii au lucrat la foc continuu, zeci de pomi au fost puși la pământ.
Câteva minute de vânt puternic au fost suficiente pentru ca mai mulți copaci din partea de nord a Timișoarei să fie puși la pâmânt. Unii arbori au căzut pe autoturisme și le-au avariat. Vijelie mare a fost și la Lugoj. Acolo, acoperișul de la Școala Textila a căzut, din cauza rafalelor puternice de vânt, pe două case.
Furtuna s-a dezlănţuit la Baia Mare. Copacul din imagini a fost smuls din rădăcini de vântul puternic care a însoţit ploaia cu grindină. Pompierii s-au chinuit zeci de minute să ridice pomul de pe maşină.
Vântul a rupt şi un stâlp de electricitate şi a mutat cu un metru o parte din acoperişul unui bloc. Un alt acoperiş a fost smuls de furtună şi aruncat peste zece maşini parcate pe stradă.
Iar în Iaşi, o stradă a fost inundată, iar vântul puternic a măturat tot pe străzi.
Furtuna a făcut ravagii şi în restul judeţului Iaşi. Din cauza vântului care a bătut la rafală cu peste 90 de kilometri pe oră, mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe liniile de contact din patru staţii de tren.
Nici restul regiunii nu a scăpat de furia naturii. Judeţele Suceava şi Neamţ s-au aflat sub cod portocaliu de vreme rea pentru câteva ore. Mai mulţi copaci au căzut pe şosele şi au blocat traficul zeci de minute. Vijeliile au fost însoţite de ploi şi grindină.
Iar la Bistriţa cerul s-a întunecat în miezul zilei. Vântul puternic a mutat containerele de gunoi de pe trotuare în mijlocul drumului, a rupt copaci şi a pus la pământ stâlpi de electricitate.