Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din 10 județe vor putea obține fonduri europene între 200.000 euro și 1 milion euro, în anumite condiții, printr-o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM, pentru care statul a anunțat oficial perioada de înscriere, informează StartUpCafe.ro.
DOAMNE, DUMNEZEULE! BIANCA DRĂGUȘANU, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE ! VICTOR SLAV E ÎN STARE DE ȘOC! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)
Vor putea cere banii europeni firme din domenii diverse, de la mici fabrici de textile până la ateliere de reparare a calculatoarelor, firme de editare de software, producție video etc. Acestea vor putea investi banii inclusiv în mijloace de comerț online. Ghidul solicitantului, lista domeniilor eligibile, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare sunt disponibile pe internet.
Proiectele vor putea fi depuse în aplicația electronică MySIMS, în perioada24.12.2019, ora 12.00 – 24.03.2020, ora 12.00, a anunțat, marți, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a relansat Ghidul solicitantului.
PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA URGIA! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA!
Apelul de proiecte, care are un buget total de 68 milioane euro, se relansează doar în regiunile de dezvoltare în care au mai rămas bani necheltuiți din apelul precedent care a avut loc în 2016, în toată țara (cu excepția regiunii București-Ilfov, care era neeligibilă).
Astfel, noul apel de proiecte este valabil pentru investiții în:
Vor putea solicita finanțare firmele care se încadrează în categoriile microîntreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii din mediulurban. În mediulrural, doar întreprinderile mijlocii vor putea accesa acești bani.
Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum200.000 euro și maximum 1 milion euro(ajutoare de minimis și ajutoare regionale).
În regiunea Nord-Est, valoarea maximă a fondurilor nerambursabile va fi de60%din cheltuielile eligibile pentru firmele mijlocii și70%pentru firmele mici și micro.
În regiunea Vest, valoarea maximă a fondurilor nerambursabile va fi de45%din cheltuielile eligibile pentru firmele mijlocii și55%pentru firmele mici și micro.
Restul din cheltuielile eligibile plus cheltuielile neeligibile din proiect va trebui suportat de beneficiar (din surse proprii, credite bancare etc.).
Față de primul apel de proiecte organizat în cadrul priorității de investiții 2.2 – IMM (lansat în decembrie 2016), principalele modificări și actualizări la ghidul specific vizează următoarele aspecte:
Ghidul solicitantului, lista domeniilor eligibile, modelul de plan de afaceri si alte documente necesare înscrierii sunt disponibileAICI.