Riscul de sărăcie în rândul persoanelor angajate, mai mare în România decât în orice alţă ţară din Uniunea Europeană

Riscul de sărăcie în rândul persoanelor angajate, mai mare în România decât în orice alţă ţară din Uniunea Europeană

Faptul că lucrezi nu te salvează de sărăcie în România! O arată o statistică a Eurostat care afirmă că România are cel mai mare risc de sărăcie din Uniunea Europeană în rândul persoanelor ocupate, un procent de 18,9%.

Pe locul doi se află Grecia cu 14,1%, urmată de Spania cu 13,1, Luxemburg cu 12% şi Italia cu 11,7, conform datelor consultate de profit.ro.

În schimb, locuitorii din Finlanda au cel mai mic de sărăcie în cadrul acestei categorii de popuţie. Doar 3,1% din persoanele ocupate au risc de sărăcie. Aceştia sunt urmaţi de locuitorii din Cehia cu 3,8%, Belgia cu 4,7% şi Irlanda cu 4,8.

Media la nivelul Uniunii Europene a fost de 9,6% în 2017 și a fost influențată de tipul de contract de muncă. Astfel, riscul de sărăcie este de două ori mai mare în cazul persoanelor cu contracte de muncă part-time, (15,8%), decât pentru cele cu contracte full-time (7,8%) și de aproape trei ori mai mare pentru persoanele cu contracte de muncă temporare (16,2%), față de cele cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată (5,8%).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`