Greva STB s-ar putea relua. Sindicalistul Vasile Petrariu avertizează: „Procedura de concediere a angajaților nu este una simplă”

Greva STB s-ar putea relua. Sindicalistul Vasile Petrariu avertizează: „Procedura de concediere a angajaților nu este una simplă

Vasile Petrariu, liderul sindicaliștilor STB, oferit primele comentarii după încetarea grevei angajaților, marți, în ziua în care a fost audiat, la Poliție.

Sindicalistul a declarat că greva a încetat după ce a ajuns la un acord temporar cu conducerea STB, care „va analiza” activitatea directorului Adrian Criț, iar în funcție de rezultate, va lua o decizie. De asemenea, sindicaliștii vor discuta astăzi în Parlament, cu mai mulți deputați și senatori.

Ce a declarat grevistul sindicalist STB, Vasile Petrariu, după ce a fost audiat de Poliție

Petrariu a declarat reporterilor că sindicaliștii susțin în continuare demiterea lui Criț și negocierea contractelor de muncă. Prin paralizarea traficului STB, angajații au reușit să deschidă ușile conducerii companiei de transport public, pentru a putea negocia, a transmis liderul sindicaliștilor.

De asemenea, grevistul a mai avertizat că desfacerea contractelor de muncă pentru cei nemulțumiți nu va fi o acțiune simplă de realizat, din partea șefilor STB. Greva s-ar putea relua chiar de săptămâna viitoare, dacă managementul STB nu va veni cu soluții mulțumitoare pentru angajați.

  • S-a reluat activitatea, aseară am avut o discuție cu reprezentanții STB – consiliul de administrație, de peste două ore. Am discutat și despre demiterea directorului, ei s-au angajat să preia problemele noastre, să le discute, se va analiza activitatea directorului general, urmând să se ia o decizie.
  • Astăzi vom avea la Parlament, la ora 14:00, o înâlnire cu o comisie parlamentară, cu senatori și deputați de la toate partidele. Pentru că am fost acuzați că facem politică, nu este vorba despre așa ceva! Pentru noi contează orice partid care vine și preia problematica noastră și transpune în legislație.
  • Va trebui să discutăm și negocierea unui nou contract colectiv de muncă (n.r. – cu reprezentanții STB). Ar fi fost foarte bine ca aceste discuții să nu le avem la TV, ci față în față.
  • Despre reînceperea grevei: E în funcție de ce se va întâmpla la nivelul Societății, cât de prompți vor fi cei care decid soarta salariaților și de rezultatul negocierilor. Eu aș vrea ca toată lumea să fi învățat din ceea ce s-a întâmplat. Vreau să cer scuze încă odată publicului călător, pentru că ei sunt partenerii noștri.
  • Salariații contează, își desfășoară slujba pentru cetățean, dar și ei, la rândul lor, sunt cetățeni.
  • Despre amenințările directorului STB Adrian Criț: Această procedură, de concediere, nu este una simplă. Există niște proceduri de cercetare disciplinară. Dacă mai există democrație, trebuie respectate aceste proceduri. În funcție de acuzațiile care se aduc, se va discuta într-o comisie de cercetare disciplinară. În regulamentul nostru intern nu există concedierea directă.
  • Mâine merg să-mi depun demisia din PSD și Consiliu.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)