Situație gravă în Iași: Pacienții COVID-19 nu mai au locuri la terapie intensivă

Situație gravă în Iași: Pacienții COVID-19 nu mai au locuri la terapie intensivă

Situația generată de pandemia de coronavirus este disperată în spitalele din Iași. În acest moment nu mai există niciun loc la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, susține managerul Carmen Dorobăț.

Lipesec locurile la ATI pentru pacienții COVID-19

Potrivit acesteia, în cursul dimineţii de joi era liber un singur pat la Compartimentul de Terapie Intensivă, dar s-a ocupat în scurt timp.

„În momentul de faţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi am trecut pragul de 3.500 de pacienţi pe care i-am îngrijit de la începutul pandemiei. Acest prag nici nu a fost greu de atins sau chiar de depăşit. Dimineaţă era un singur pat liber la Compartimentul de Terapie Intensivă, dar s-a ocupat în scurt timp. În urmă cu două ore erau libere la zona de Terapie Intensivă de la (Spitalul Mobil – n.r) Leţcani. Avem 60 de paturi în zona de confirmaţi de la Leţcani, unde avem şi posibilitatea să le administrăm oxigen celor care au un grad redus de disfuncţie respiratorie, pentru că există aici concentratoare cu oxigen”, a explicat Carmen Dorobăţ, pentru Agerpres.

Ea a adăugat că, în prima parte a zilei de joi, pentru pacienţii cu forme medii la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi la secţia exterioară – Spitalul Mobil de la Leţcani, erau disponibile, în total, 25 de locuri.

Peste 10.100 de noi cazuri deCOVID-19la nivel național, din aproape 36.000 de teste

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, joi, că 10.142 de noi cazuri de infectare cucoronavirusau fost confirmate în ultimele 24 de ore, la nivel național, dintr-un total de 35.762 de teste care au fost prelucrate de miercuri până joi. În același interval și-au pierdut viața alți 121 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19. Totodată, în acest moment, în spitalele din țară sunt internate 12.852 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus, 1.152 dintre acestea aflându-se în secțiile de terapie intensivă. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.599 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Astfel, de la începutul pandemiei și până în prezent, în România au fost înregistrate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, dintre care 224.916 s-au vindecat.