Sorin Cîmpeanu: Peste tot sistemul de predare online a funcționat deficitar. Pierderile au fost mari și foarte mari. Ne bazăm pe rezultatele bune de la simularea examenului de Evaluare Națională (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Peste tot sistemul de predare online a funcționat deficitar. Pierderile au fost mari și foarte mari. Ne bazăm pe rezultatele bune de la simularea examenului de Evaluare Națională (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că are ceva emoții în privința numărului de elevi care se vor prezenta mâine la proba de Limbă română a Evaluării Naționale. Și posibilele rezultate îl îngrijorează, dat fiind că sistemul de predare online „a funcționat deficitar”. Pe de altă parte, rezultatele obținute de elevi la simularea acestui examen îi dau speranțe ministrului. „Vom avea și o etapă specială pentru Evaluarea Națională care va începe imediat după, pe 5 iulie”, a mai precizat Cîmpeanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu are emoții în legătură cu rezultatele la Evaluarea Națională

„În orice sistem de educație, sistemul de predare online a funcționat deficitar. Ne bazăm pe rezultatele bune de la simulări. Pierderile au fost mari și foarte mari. La simulare s-au prezentat peste 110.000 de elevi. Mâine se vor putea prezenta 131.177 de elevi. Să sperăm că se vor prezenta atâția cât se pot prezenta, că nu vor fi foarte mulți absenți. Acesta e un prim element de emoție.

Apoi vom vedea rezultatele finale afișate pe 4 iulie.

Vom avea și o etapă specială pentru Evaluarea Națională care va începe imediat după, pe 5 iulie.

Suntem îngrijorați din cauza pierderilor mari suferite, dar sperăm. Am făcut ce se putea face la nivel administrativ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Acesta a precizat apoi că marți după-amiază Ministerul Educației va transmite câți elevi s-au prezentat la examen din cei peste 131.000 care s-au înscris.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”