Sorin Cîmpeanu: Peste tot sistemul de predare online a funcționat deficitar. Pierderile au fost mari și foarte mari. Ne bazăm pe rezultatele bune de la simularea examenului de Evaluare Națională (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Peste tot sistemul de predare online a funcționat deficitar. Pierderile au fost mari și foarte mari. Ne bazăm pe rezultatele bune de la simularea examenului de Evaluare Națională (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că are ceva emoții în privința numărului de elevi care se vor prezenta mâine la proba de Limbă română a Evaluării Naționale. Și posibilele rezultate îl îngrijorează, dat fiind că sistemul de predare online „a funcționat deficitar”. Pe de altă parte, rezultatele obținute de elevi la simularea acestui examen îi dau speranțe ministrului. „Vom avea și o etapă specială pentru Evaluarea Națională care va începe imediat după, pe 5 iulie”, a mai precizat Cîmpeanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu are emoții în legătură cu rezultatele la Evaluarea Națională

„În orice sistem de educație, sistemul de predare online a funcționat deficitar. Ne bazăm pe rezultatele bune de la simulări. Pierderile au fost mari și foarte mari. La simulare s-au prezentat peste 110.000 de elevi. Mâine se vor putea prezenta 131.177 de elevi. Să sperăm că se vor prezenta atâția cât se pot prezenta, că nu vor fi foarte mulți absenți. Acesta e un prim element de emoție.

Apoi vom vedea rezultatele finale afișate pe 4 iulie.

Vom avea și o etapă specială pentru Evaluarea Națională care va începe imediat după, pe 5 iulie.

Suntem îngrijorați din cauza pierderilor mari suferite, dar sperăm. Am făcut ce se putea face la nivel administrativ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Acesta a precizat apoi că marți după-amiază Ministerul Educației va transmite câți elevi s-au prezentat la examen din cei peste 131.000 care s-au înscris.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort