Primarul Borșa, Sorin Timiș, a declarat marți seara, făcând referire la cazul composesoratului Borșa, că legea 137 a reprezentat un obstacol în punerea în posesie.
”Din păcate, în decursul celor 25 de ani de la Revoluție și până astăzi, s-au plimbat mai mulți primari care nu cred că au avut interes pentru comunitate. Eu sunt primar din mai 2014, am studiat și am văzut că sunt unele lacune: punerea în posesie a aceluiași autor de 3-4 ori. Am avut câteva discuții împreună cu dânșii, inclusiv cu doamna avocat, și legea 137 ne-a blocat timp de 3 ani de zile să punem în posesie cat timp s-a făcut inventarierea spațiului public. Din 2004 și până astăzi niciun primar nu a analizat și nu luat în calcul solicitarea. Asupra mea nu a făcut nimeni nicio presiune”, a declarat Ioan Sorin Timiș primar Borșa, Maramureș, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea.
”Nepunerea în posesie a composesoratului de pe Libertății pentru că ne-a blocat legea 137. S-a stabilit ca prima dată să se facă reîntregirea dreptului de proprietate”, a mai spus primarul.
Întrebat dacă a vorbit cu parlamentarii PSD pe acest subiect, având în vedere că în prezent este membru al acestui partid, Sorin Timiș a declarat că nu se întâlnește foarte des cu aceștia.
”Din păcate, parlamentarii care reprezintă Maramureșul îi vedem mai mult la televizor. Nu s-au purtat astfel de discuții pe legea codului silvic. Legat de actualul cod silvic sau propunerea, să știți că am încercat un astfel de demers, adică să îndreptăm tot ceea ce înseamnă masă lemnoasă, și am încercat să introducem un punct de control, dar ne-am lovit de un zid. Pentru a face un astfel de punct de control este nevoie de Poliția Națională. Nu s-a reușit acest lucru. Din ce cauză, nu știu”, a conchis acesta.
Ministrul delegat pentru Dialog Socia, Liviu Pop, a declarat că în acest caz s-au făcut falsuri, iar organele abilitate știu despre aceste lucruri. (Detalii AICI)