Sorina Matei, despre protocolul SRI – Parchetul General: Kovesi a făcut un protocol PESTE capul DNA, cu încălcarea legii (VIDEO)

Sorina Matei, despre protocolul SRI - Parchetul General: Kovesi a făcut un protocol PESTE capul DNA, cu încălcarea legii (VIDEO)

Jurnalista Sorina Matei reacționează după ce Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009.

Realizatorul emisiunii “Actualitatea Românească” de pe B1 TV susține că deşi cercetarea penală este secretă potrivit Codului de Procedură Penală, procurorii trebuiau să dea raportul la SRI cu ceea ce făceau în dosar „pe notele SRI”.

Documentul are semnăturile adjunctului SRI Florian Coldea şi prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Niţu, fiind aprobat de Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror general şi de George Maior, director al SRI”, spune Matei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

“Sunt foarte multe prevederi care nu au nicio legătura cu legea, cu Codul de Procedură Penală. Protocolul este semnat la nivelul Ministerului Public, din care face parte și DNA și Parchetul General. La acel moment, 2009, șefa Ministerului Public era Laura Kovesi. Ea a spus anul trecut că nu a nu a fost semnat niciodată un asemenea protocol secret cu DNA, dar acest protocol ingloba și DNA.

Când s-a semnat acest prodocol, șef la DNA era Daniel Morar, care a refuzat semnarea unui protocol separat între DNA și SRI”, a spus Matei.

Deci cum este să invoci într-un protocol „strict SECRET” al ministerului PUBLIC/PG, Codul de Procedură Penală prin şi cu încălcarea Codului de Procedură Penală?”, întreabă jurnalista.

De asemenea, Sorina Matei amintește ce a declarat Laura Codruța Kovesi în data de 27 ianuarie 2017, care insista că nu a existat un protocol de colaborare între DNa și SRI.

Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kovesi.
Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative.
Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000
„, afirma șefa DNA la momentul respectiv.

Nu, dânsa a făcut un protocol PESTE capul DNA, cu încălcarea legii şi CPP”, conchide Sorina Matei.

Tags:
Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri