Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, prezentată oficial. Ce au declarat Mihai Lupu și Vergil Chițac / La lansare a participat și Gică Hagi

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, prezentată oficial. Ce au declarat Mihai Lupu și Vergil Chițac / La lansare a participat și Gică Hagi
foto: Facebook @ Consiliul Județean Constanța

Este inacceptabil că județul Constanța, un pol de dezvoltare, nu a fost exploatat aproape deloc în ultimii ani, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, instituția care miercuri a lansat în dezbatere publică Strategia pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Constanța potrivit cugetliber.ro.

„Este un moment important pentru județul nostru”, a spus și primarul Vergil Chițac.

Evenimentul a fost organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța, iar la lansare au participat autoritățile județene, prefectul Silviu Coșa, primarul Vergil Chițac, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, dar și oameni de afaceri, și reprezentanți ai societății civile. Acolo a fost prezent și fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a fost prezentată oficial

Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța în perioada 2021-2027.

Cu ocazia evenimentului desfășurat la Hotelul Iaki, au fost prezentate principalele obiective pe următoarele domenii: economic, universitar, servicii sanitare, turism sau sport. Evenimentul marchează, de asemenea, și încheierea procesului de consultare în vederea implementării strategiei.

„Constanța este un pol de dezvoltare care nu a fost exploatat aproape deloc în ultimii ani, ceea ce este inacceptabil. Fără o strategie și fără obiective bine definite, nu putem dezvolta acest județ. Este nevoie de o concepție coerentă asupra viitorului și, totodată, de implementarea de mari proiecte care să vină în sprijinul nevoilor societății constănțene. În ultimii 20 de ani aceste două lucruri au lipsit cu desăvârșire din peisajul local și regional, iar acest fapt se observă cu ochiul liber. Prin implementarea prezentei strategii, Constanța și întreaga regiune de sud-est a țării vor redeveni un important reper economic și social atât pe harta României, cât și pe cea a bazinului Mării Negre”, a declarat Mihai Lupu.

Conceptul de dezvoltare strategică a județului Constanța 2021-2027 are la bază trei piloni principali. Primul se referă la dezvoltarea economicăprin intermediul valorificării potențialului local și prin utilizarea inovării și a noilor tehnologii. Al doilea vizează măsuri privind creșterea calității condițiilor de locuire și reducerea disparităților dintre comunități. Al treilea presupune acțiuni în vederea dezvoltării turismului și a serviciilor conexe.

„La propunerea mea, Consiliul Local Constanța a votat să ne alăturăm asociației. Este un moment important pentru județul nostru. Avem aici administrația publică, mediul de afaceri și societatea.Este un moment cu adevărat important pentru orașul nostru și pentru județul nostru pentru că, în momentul ăsta, administrația publică, mediul de afaceri și societatea civilă și-au dat mâna pentru binele comun. Am conștientizat cu toții că, în sfârșit, trebuie să lucrăm cu viziune, după o strategie și planificație, ca să putem împinge lucrurile înainte.Am nădejdea că această strategie ne va spune încotro trebuie să mergem. E un lucru de normalitate și de bun simț să știi încotro trebuie să mergi”, a spus Vergil Chițac, primarul Constanței.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)