Mai multe companii din România se vor bucura de soluții high-tech oferite de studenți de la Politehnica București și de la Universitatea Technion din Tel Aviv, care vor lucra împreună timp de zece săptămâni, potrivit Agerpres.
„Este ceea ce noi numim diplomaţie economică. Scopul nu este ca o parte să vândă alteia, scopul este să creăm parteneriate. Asta facem aici, creăm parteneriate. De ce România? România este a doua ţară pe care guvernul Israelului a ales-o. Prima este Germania. Pentru cei ce întreabă ‘De ce România?’ răspunsul este foarte simplu. În primul rând, datorită relaţiilor noastre bilaterale bune. În al doilea rând, datorită potenţialului ce există aici în domeniul creşterii economice, al inovării, al high tech iar al treilea motiv este capitalul uman”, a spus David Saranga, ambasadorul israelian la București.
Evenimentul se numește „Romania-Israel Partnership Accelerator”, cu mențiunea că israelienii au încheiat un acord similar și cu Germania. Proiectul reunește 10 studenți români și 10 din Israel. Diplomatul a explicat că, din discuțiile cu oameni de afaceri din țara sa, a înțeles că, în România, capitalul uman este „unul dintre bunurile acestei țări”.
Daniel Rosner, manegerul de proiect, susține că studenţii vor colabora pentru a rezolva „provocări adresate de industrie” şi în 10 săptămâni „vor parcurge drumul de la ideea iniţială la un produs viabil” care poate fi utilizat în respectiva industrie. Unul din proiectele ce vor fi dezvoltate implică „machine learning”, anume crearea unor algoritmi „pentru a înţelege mai bine clienţii şi a putea previziona mai bine care sunt următorii clienţi ai unei bănci”.
„Se trece din paradigma în care o echipă de vânzări sună un număr mare de oameni încercând să vadă cine e interesat şi cine nu, într-o paradigmă în care putem folosi instrumente de analiză de date pentru a identifica care sunt acei clienţi care vor fi interesaţi de acele produse”, a explicat Rosner.