Țigările IQOS și Glo, un PERICOL pentru sănătatea publică. ”Efectul NOCIV asupra corpului este unul de NECONTESTAT, iar promovarea va duce la recrutarea de noi utilizatori!” (VIDEO)

Țigările IQOS și Glo, un PERICOL pentru sănătatea publică. ”Efectul NOCIV asupra corpului este unul de NECONTESTAT, iar promovarea va duce la recrutarea de noi utilizatori!” (VIDEO)

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, remarcă existența unei adevărate ofensive în spațiul public pentru recrutarea de noi utilizatori pentru țigărileIQOS și Glo. Pericolul pentru sănătatea populației este unul major, asta deoarece promovarea convinge copiii și tinerii cu mesajul că acest tip de fumat este mai puțin dăunător decât fumatul clasic, lucru neconfirmat științific.

”Firmele creează o iluzie că aceste echipamente sunt mai puțin nocive și, într-adevăr cineva care era speriat că nu vrea să fumeze țigara pentru că este periculoasă, când aude, crede că aici este mai puțin periculoasă. Pentru un începător, să fumeze aceste țigări, normal că efectul nociv asupra corpului este unul de necontestat pentru că aici consumă nicotină, consumă alte substanțe și dependența va fi creată”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

Acesta a avertizat că situația poate scăpa de sub control, iar sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

”Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei. Această ofensivă majoră în spaţiul public va duce la recrutarea unor noi utilizatori de ţigări”, a mai spus secretarul de stat, pentru Europa FM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din Statele Unite a făcut un studiu pe această temă. Concluzia experților a fost că folosirea țigărilor electronice nu este o garanție pentru fumători că se vor lăsa de acest obicei. În schimb, acest nou tip de fumat are o priză tot mai mare în rândul tinerilor.

O altă concluzie a cercetătorilor a fost că tinerii care folosesc țigări electronice sunt mai predispuși să înceapă să fumeze țigări normale decât cei care nu au avut un astfel de obicei.

De asemenea, în raport se face referire și la posibilitatea ca aceste țigări să explodeze, rănind consumatorul. De altfel, astfel de cazuri chiarau fost consemnate, unele dintre ele făcând înconjurul presei internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`