Un studiu arată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mică în muzeu față de superlaket sau școli

Un studiu arată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mică în muzeu față de superlaket sau școli
Foto: pixabay.com

Un studiu condus de Martin Kriegler, de la Universitatea Tehnică din Berlin și inginerul Anne Hartmann, publicat de Le Figaro, arată că rata de infectare cu COVID-19 este mai mică în instituțiile culturale, în comparație cu școlile sau supermarketurile. Consluziile studiului arată că este mai puțin riscant să mergi la cinema în comparație cu o școală.

Studiul a fost publicat la data de 10 februarie și a urmărit posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2 în sptațiile publice închise. Cei doi specialiști s-au axat pe infectarea prin aerosoli, una dintre cele mai frecvente în situația contaminării cu noul coronavirus, luând în calcul măsurile de precauți și în special purtarea măștii de protecție.

Muzeele, sălilde se spectacol și de cinema, mai puțin riscante

Potrivit studiului, în locațiile culturale, posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2 este mai scăzută, în comparație cu magazinele, centrele comericale sau supermarketurile.

Pentru realizarea studiului, cei doi cercetători au calculat R0, mai exact numărul de reproducerea al noului coronavirus, bazat mai exact pe numărul mediu de indivizi pe care o persoană deja infectată i-ar putea contamina.

Astfel, în urma studiului a rezultat că R0 este de 1 în supermarket, de 1.5 în spațiile deschise sau în trenuri și de 3 în școli.

De ce virusul se transmite mai greu în spațiile dedicate activităților culturale

Potrivit sursei citate, locurile culturale înregistrează o posibilitate mai mică a transmiterii COVID-19 pentru că oamenii nu interacționează între ei, spectatorii și vizitatorii vorbesc puțin, iar astfel producerea de picături posibili infectate este una scăzută.

Mai mult decât atât, măsurile sanitare precum distanțarea socială sunt mult mai ușor de respectat în aceste spații, iar uneori pot fi solicitate și teste negative pentru SARS-CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:42 - O româncă a aflat că e căutată de 9 ani în Belgia, când a solicitat pașaport în SUA. Ce acuzaţii i se aduc
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)