Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național: Lucrările nu au avut impact asupra securității nucleare

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național: Lucrările nu au avut impact asupra securității nucleare
Foto: Centrala de la Cernavodă (sursă: Facebook)

Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național. Resincronizarea s-a făcut luni, 31 august, la ora 7.00, după ce sâmbătă, reprezentanții companiei au anunțat că reactorul 2 s-a deconectat automat din cauza unei disfuncționalități apărute ”la partea clasică a unității”.

Unitatea 2 aCNE Cernavodă,resincronizatăla Sistemul Energetic Național

”SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizatăla Sistemul Energetic Național (“SEN”) in data de 31 august 2020, ora 07:00.

Unitatea 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 29 augusut 2020 din cauza apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară”, se arată într-un comunicat de presă al Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, remedierea disfuncționalității și deconectarea automată a Unității 2 de la Sistemul Energetic Național nu a avut vreun impact asupra securității nucleare, a personalului, populației sau mediului înconjurator.

Toate procedurile s-au realizat în conformitate cu procedurile aplicabile ale centralei, au mai transmis reprezentanții Nuclearelectrica.

La începutul lunii august,Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la SEN

La începutul lunii august, Nuclearelectricaanunțacă Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național. Totul s-a întâmplat în timpul unei etape de creștere a puterii reactorului.

„SNNuclearelectricaSA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 5 august 2020, în timpul etapei de creștere a puterii reactorului, după resincronizarea la rețea ca urmare a finalizării lucrărilor aferente opririi planificate, în cursul aceleiași seri”, au transmis atunci reprezentanțiiNuclearelectrica.

Nuclearelectrica, prin firma EnergoNuclear, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă,a lansato procedură simplificată de achiziție publică, fără licitație, pentru a contracta un consultant, care să actualizeze studiul de fezabilitate a reactoarelor 3 și 4 ale centralei. Investiția este estimată la un milion de lei.

Ultima oră
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”
17:01 - Legea asistenței sociale s-ar putea schimba. Ce trebuie să știe românii care primesc ajutor de la stat
16:57 - Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)