Vreme neobișnuit de rece în România. Ploi în majoritatea regiunilor țării. Cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile

Vreme neobișnuit de rece în România. Ploi în majoritatea regiunilor țării. Cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile
Foto: Pixabay

Vremea a devenit neobișnuit de rece pentru această perioadă. Temperaturile au scăzut în unele zone chiar și cu 10 grade Celsius, iar meteorologii spun că de vină e o masă de aer marin de origine polară. Vineri, în vestul țării nu vor fi mai mult de 19 grade, temperatură specifică mai degrabă finalului de lună septembrie. Și în zilele următoare vremea va fi instabilă, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Ploi vor fi în majoritatea regiunilor țării.

Vineri e cald în sud-estul ţării, dar în vestul, nordul şi, parţial, centrul ţării şi zona de munte vor fi înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor varia între 20 și 30 de grade, cele mai ridicate valori urmând a fi în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 21 de grade pe litoral.

În București, va fi cald: maxima va ajunge la 31 de grade. Minimele vor oscila între 16 și 18 grade. Cerul va fi variabil.

Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă, temperaturile maxime vor varia între 21 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în aproape toată țara şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea.

Vremea se anunță instabilă în București. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va ajunge la 31 de grade, iar minima la 19.

Vremea duminică

Duminică, vremea va fi în general instabilă în sudul, centrul, estul ţării şi la munte. În Muntenia, în vestul Dobrogei, în Moldova şi în sudul şi estul Transilvaniei vor fi averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor varia între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

În Capitală, vremea va fi instabilă: vor fi perioade cu averse moderate cantitativ şi descărcări electrice. Temperatura maximă va ajunge la 28 de grade, iar cea minimă la 16 grade.

Ultima oră