Alertă de tsunami după un cutremur de 8,2 grade Richter în Peninsula Alaska (VIDEO)

Alertă de tsunami după un cutremur de 8,2 grade Richter în Peninsula Alaska (VIDEO)
Foto: twitter.com/xioumoristas

Un cutremur cu magnitudinea de 8,2 s-a produs în Peninsula Alaska. Autoritățile au emis o alertă de tsunami pentru mai multe regiuni, iar populația a fost sfătuită să evacueze zonele, informează CNN. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat cutremurul la 8 pe scara Richter.

Deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale.

Cutremur puternic în Alaska

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a anunțat că seismul s-a produs la o adâncime de 35 de kilometri.
Cutremurul a avut loc la ora locală 22:15 (06:15 GMT, joi), iar Centrul Național de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice ale statului Alaska și pentru zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

De asemenea, a fost emisă o „monitorizare pentru tsunami” valabilă pentru statul american Hawaii.

„E posibil ca un tsunami să fi fost generat de acest cutremur. Acesta ar putea fi distructiv pentru zonele de coastă chiar și departe de epicentrul”, a transmis Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), potrivit USA Today.

Autoritățile din insula Kodiak au sfătuit populația să se mute pe o zonă mai înaltă. Poliția din orașul Kodiak, cel mai mare din insula cu același nume, a anunțat că liceul e deschis pentru a-i găzdui pe localnici.

Cutremurul a fost urmat cel puțin două replici, cu o magnitudine de 6,2, respectiv 5,6.

Agenţia Meteorologică niponă analizează riscul unui tsunami pentru Japonia, potrivit postului public de televiziune NHK.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de Florin Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților