Luni, bursa de la Moscova s-a redeschis parțial pentru prima dată din 25 februarie, însă doar pentru unele obligațiuni de împrumut emise de guvernul rus. Odată cu scăderea acțiunilor rusești cu 33%, tranzacționarea obligațiunilor și acțiunilor pe piețele financiare a fost suspendată.
Uniunea Europeană discută despre noi sancțiuni care ar trebui adoptate împotriva Rusiei, între care și un potențial embargo european asupra petrolului rusesc, potrivit BBC, preluat de Digi24.
Bursa de la Moscova s-a redeschis la ora 13:00 (10:00 GMT), însă doar pentru unele obligațiuni de împrumut emise de guvernul rus. Totodată, de la începutul invaziei ruse, rubla a scăzut cu aproximativ 25%.
Swetha Ramachandran, manager de investiții la Gam Investments, a declarat pentru BBC că impactul vânzărilor de obligațiuni va fi resimțit de ruși și că se așteaptă ca Banca Centrală se intervină destul de agresiv.
Rusia a devenit țara cu cele mai multe sancțiuni internaționale, depășind Siria și Iranul. SUA constituie principala sursă a sancțiunilor, pentru a crește presiunea asupra Moscovei și a opri invazia din Ucraina.
Uniunea Europeană ia în calcul noi sancțiuni împotriva Rusiei, iar un embargo european asupra petrolului rusesc nu este exclus. Josep Borrell a declarat că miniștrii de Externe ai statelor UE vor discuta despre un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei.
„Miniștrii vor discuta despre acest lucru”, le-a declarat Josep Borrell reporterilor înainte de întâlnirea miniștrilor de Externe, de la Bruxelles.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că dacă situația din Ucraina se va înrăutăți, instituirea unui embargou european aspra petrolului rusesc nu ar trebui să constituie un subiect „tabu”: „Printre partenerii noştri şi printre ţările care fac schimburi comerciale cu Rusia, există unii care sunt mai sensibili la subiectul petrol şi gaze. Cu toate acestea, preşedintele a spus că nu există tabuuri”.