Comandantul rezistenței de la Azovstal încă se află în complexul asediat de la marginea Mariupolului și transmite că „lupta continuă”

Comandantul rezistenței de la Azovstal încă se află în complexul asediat de la marginea Mariupolului și transmite că „lupta continuă”
Comandantul rezistenței de la Azovstal se află încă în complexului asediat de la marginea Mariupolului și transmite că „lupta continuă”. Sursa Foto: Flickr.com

În timp ce sute de soldați ucraineni au părăsit uzina Azovstal în această săptămână, probabil că există încă sute în interiorul complexului asediat de la marginea Mariupolului, printre care și câțiva comandanți superiori, informează CNN.

Unul dintre aceștia este maiorul Bohdan Krotevych, șeful de stat major al Regimentului Azov, care spune că „lupta continuă”.

Un comandant ucrainean încă se află în uzina Azovstal

În ultimele zile, maiorul a postat constant pe conturile sale de socializare, unde a vorbit despre tactici militare și lupta pentru Ucraina, dar nu și despre ce s-ar putea întâmpla cu el.

Într-o postare publicată miercuri, Bohdan Krotevych a transmis că nu se va preda, spunând că „lupta continuă”.

De asemenea, într-o postare pe Instagram, maiorul le-a comunicat colegilor săi de luptă că: „Războiul nu s-a terminat, războiul la scară largă tocmai a început. Va trebui să deveniți comandanți și să preluați controlul, sau să fugiți și atunci veți suferi pierderi și mai mari”.

Șeful de stat major al Regimentului Azov a mai susținut că „Rusia, ca și Statele Unite, era obișnuită să lupte împotriva unor țări mult mai slabe și fiecare problemă a fost rezolvată prin bombardamente masive de artilerie sau raiduri aeriene. Suntem mai slabi în potențialul militar, dar încrederea în sine a inamicului este asul nostru din mânecă”.

În timp ce Rusia a susținut că peste 1.700 de soldați ucraineni s-au predat începând de luni de la uzina Azovstal, inclusiv potrivit lui Denis Pușilin, liderul regiunii separatiste pro-ruse Donețk, comandanții trupelor ucrainene de la Azovstal care se ascundeau în buncărele și labirintul de sub oțelărie nu s-au predat încă, potrivit sursei citate.

Între timp, un oficial militar ucrainean a spus că evacuarea uzinei continuă, iar Rusia își va respecta cuvântul de a trata soldații conform legislației internaționale.

Totodată, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că a înregistrat sute de prizonieri de război ucraineni care au părăsit fabrica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni