CORONAVIRUS | China a vaccinat medicii și angajații din punctele de frontieră din iulie

CORONAVIRUS | China a vaccinat medicii și angajații din punctele de frontieră din iulie
sursa foto: Hepta

China folosește un vaccin anti-coronavirus pentru persoanele care lucrează în profesii cu „risc ridicat” începând din iulie. Inclusiv profesioniști medicali de prim rang și inspectori de frontieră au fost deja vaccinați, a dezvăluit în weekend un înalt funcționar al comisiei naționale de sănătate.

Vaccinul împotriva Covid-19, aprobat pentru utilizare la 22 iulie

Zheng Zhongwei, directorul Centrului de Dezvoltare a Științei și Tehnologiei din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate, a declarat sâmbătă, într-un interviu citat de CNN,că vaccinul a fost aprobat pentru utilizare la 22 iulie.

Zheng a declarat pentru programul CCTV-2 „Dialog” că persoanele cu risc ridicat de expunere la virus – inclusiv personal medical de prim rang, personal de prevenire a epidemiei, personal medical din clinicile de urgență și personalul vamal și de frontieră, era eligibil pentru a primi vaccinul.

Acesta a fost dezvoltat de către Compania Națională a Biotecilor din China, Sinopharm (CNBG). Studiile clinice din faza 3 ale acestui vaccin au fost efectuate în Emiratele Arabe Unite, Peru, Maroc și Argentina.

„Există dispoziții clare la articolul 20 din legea privind vaccinurile din țara noastră. Atunci când are loc un incident major de sănătate publică, Comisia Națională de Sănătate depune o cerere pentru utilizarea în regim de urgență a vaccinurilor, iar Administrația de Stat pentru Alimente și Droguri organizează experți pentru evaluarea și acordul NHC pentru utilizarea de urgență a vaccinurilor într-o anumită scară și într-un anumit timp limitat „, a spus Zheng.

Zheng, care este liderul echipei de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor din Mecanismul comun de prevenire și control al Consiliului de Stat, a declarat că următoarea fază de livrare a vaccinului ar putea fi utilizată pentru a preveni focarele de virus toamna și iarna, în încercarea de a „stabili o barieră pentru imunitate”.

Utilizarea unui vaccin experimental, aprobată pentru a doua oară

Nu este prima dată când țara a aprobat utilizarea unui vaccin experimental. În iunie, guvernul chinez a aprobat utilizarea unui alt candidat la vaccin pentru a proteja țara.

Acest vaccin, care a fost dezvoltat în comun de Institutul de Biotehnologie din Beijing, parte a Academiei de Științe Medicale Militare a guvernului chinez și compania de vaccinuri CanSino Biologics, a primit „aprobarea medicamentelor special necesare” de către comisia militară centrală a Chinei în iunie . Permisiunea specială durează un an și se va aplica numai personalului militar.

China este cel mai mare producător și consumator de vaccinuri din lume și poate furniza peste 1 miliard de doze de vaccin anual de la 40 de producători din toată țara, potrivit Raportului Chinei Industriei Vaccinurilor Umane 2018-2022.

Rusia testează deja al doilea vaccin anti-coronavirus

Reamintim că și Rusia ar fi dezvoltat deja un al doilea vaccin anti-COVID, intitulat EpiVacCorona.

Potrivit Vector, centrul rus de cercetare în virusologie şi biotehnologie, acesta a fost testat deja pe 57 de voluntari, iar rezultatele preliminare sunt încurajatoare. Mai mult, efectele secundare ale primei versiuni ar fi fost eliminate.

Noul medicament este dezvoltat într-o fostă uzină secretă de cercetare a armelor biologice sovietice, acum un institut de virusologie de rang mondial.

Specialiștii spun că vaccinul provoacă o reacţie imună după ce se administrează şi o a doua doză, într-un interval de 14-21 de zile. Până în prezent, un singur voluntar a fost vaccinat de două ori.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea fi gata în două luni

Totodată, în aproximativ două luni ar putea fi gata vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea din Oxford, potrivit unui înalt oficial al Institutului Serum din India, care a primit drepturi de producție și comercializare a produsului.

Acesta a declarat că procesul de testare al vaccinului se va încheia în 58 de zile și va ajunge în comerț două săptămâni mai târziu, respectiv în 73 de zile.

„Prin aceasta, prima dozare va avea loc astăzi [sâmbătă] în faza finală [faza III], iar cea de-a doua doză va avea loc după 29 de zile. Raportul final al studiului va fi extins în alte 15 zile de la a doua dozare. Prin aceasta timp, intenționăm să comercializăm Covishield „, a spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`