CORONAVIRUS | Italia a raportat cea mai mare rată a mortalităţii din 6 aprilie

CORONAVIRUS | Italia a raportat cea mai mare rată a mortalităţii din 6 aprilie
FOTO SIMBOL: Hepta.ro / Zuma Press / Nicolas Maeterlinck

Italia a raportat, în ultimele 24 de ore, 636 de decese cauzate de noul coronavirus, faţă de 623 înregistrate în ziua precedentă şi cea mai mare cifră din 6 aprilie, a declarat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

Italia, cea mai mare rată a mortalităţii cauzată de SARS-CoV-2 din 6 aprilie

Totodată, numărul de noi infectări a crescut cu 5.000 comparativ cu ziua precedentă, de la 32.961 miercuri la 37.978, scrie The Guardian.

În Italia, infecţiile cu noul coronavirus au fost prima dată raportate în februarie – în total un milion, în timp ce 43.589 de persoane au murit până acum din cauza coronavirusului.

Au fost efectuate 234.672 de teste în ultimele 24 de ore, a spus ministrul, faţă de 225.640 cu o zi înainte. Regiunea nordică Lonbardia rămâne cea mai afectată zonă joi, raportând 9.291 de cazuri, faţă de 8.180 miercuri.

Italia. Avertismentul dur al medicilor: Spitalele sunt în prag de colaps

Medicii și asistentele din Italia trag un semnal de alarmă. Cadrele medicale vor ca oamenii să știe că situația spitalelor din peninsulă este dramatică și condieră că informațiile trandmise către cetățenii trebuie să fie cât mai transparente.

În spitalele din Italia situația este dramatică, după cum o spun chiar medicii. Lipsa personalului și mai ales lipsa numărului de paturi în ATI îi aduce pe italieni într-o situație similară celei din prima jumătate a acestui an. Totodată, medicii atrag atenția asupra faptului că nu ar trebui să existe mesaje care să minimalizeze situația, ci informațiile care să prezinte situația reală, astfel oamenii ar putea conștientiza mai repede cât de nemilos este noul coronavirus.

Spitalele din Italia „sunt în prag de colaps din cauza lipsei de personal și a lipsei de paturi în fața afluxului anormal de pacienți din cauza răspândirii rapide și amețitoare a infecției Covid. Nu ar trebui să se transmită mesaje care să minimalizeze situația”, explică medicii.

Europa, sub al doilea val pandemic

Spitalele din Europa resimt din plin efectele noilor focare de COVID-19. Mai multe națiuni sunt în carantină parțială și speră că restricțiile nou introduse vor fi o replică pe măsură pentru pandemia de coronavirus și efectele sale. În acest context complicat, Euronews a trecut în revistă situația de pe continent.

În Cehia, trendul îmbolnăvirilor a intrat într-un declin, după două luni în care bilanțul a continuat să atingă noi recorduri negative. Chiar și numărul pacienților internați este în scădere, fiind sub pragul de 8.000 în acest moment. Cu toate acestea, Cehia are încă cea mai mare rată de incidență la 14 zile în ceea ce privește decesele legate de COVID-19, cu 26,1 de fatalități la 100.000 de locuitori.

Autoritățile din Belgia s-au arătat încrezătoare că au depășit vârful în ceea ce privește numărul de internări din al doilea val pandemic. A trecut puțin peste o săptămână de la momentul când autoritățile naționale reinstituiau un lockdown.

În Franța, al doilea val pandemic a fost resimțit în mai toate zonele țării, cu numere de cazuri confirmate care au depășit „până și cele mai pesimiste proiecții”. Secțiile de Terapie Intensivă din Hexagon sunt aproape de saturație, cu 94,7% din capacitatea lor fiind îndreptată spre tratarea bolnavilor de COVID-19.

Lăudată drept un model de reacție la criza COVID-19 în primăvară, Germania se confruntă și ea acum cu un ritm accelerat de răspândire a virusului. Începând din 2 noiembrie, țara a intrat în carantină parțială – cu autoriățile explicând că măsura vine în speranța că astfel va fi evitată o criză sanitară națională – iar Angela Merkel a avertizat „ne va ține ocupați toată iarna”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`