COVID-19: Cifre record în Israel, din cauza variantei Delta

COVID-19: Cifre record în Israel, din cauza variantei Delta
În fotografie: Naftali Bennett, premierul Israelului. Sursă Foto: Hepta - DPA Images / Ilia Yefimovich

Israelul, țara cu cea mai eficientă campanie de vaccinare din lume, a înregistrat aproximativ 11.000 de noi cazuri de COVID în data de 30 august, un nou record. Cifre asemănătoare au mai fost înregistrate doar în septembrie anul trecut. În acest context, autoritățile se tem că deschiderea școlilor ar amplifica și mai mult criza, informează Jpost.

„Ne așteptăm ca numărul de decese să crească, dar sperăm să nu izbucnească un nou focar”, a declarat Nachman Ash, expert în sănătate, pentru Channel 12.

Vaccinul nu face față variantei Delta de COVID, iar în acest moment, în Israel, numărul cazurilor active a atins apogeul, aproape 84.000. De asemenea, și numărul decese a început să crească. 54 de morți au fost raportați în 30 august, în urma infectării cu SARS-COV-2, arată datele Worldometers.

Desfășurarea obișnuită a orelor de curs este în pericol, potrivit autorităților, care au pregătit mai multe măsuri de răspândire a virusului, precum achiziționarea de teste rapide, antigen.

Studiu: Eficacitatea vaccinului Pfizer scade mai rapid decât cea a serului AstraZeneca în fața variantei Delta

Vaccinul Pfizer este mai eficient în cazul variantei Delta de coronavirus în comparaţie cu vaccinul AstraZeneca, însă eficacitatea lui scade mai rapid, potrivit unui studiu britanic publicat joi, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Cercetătorii de la Universitatea Oxford, care au participat la dezvoltarea unuia dintre cele două seruri, au analizat între decembrie 2020 şi august 2021 probe prelevate de la peste 700.000 de participanţi.

În cazul infecţiilor cu încărcătură virală ridicată, o persoană care a primit a doua doză de vaccin Pfizer cu o lună înainte a fost cu 90% mai protejată împotriva variantei Delta decât o persoană nevaccinată. Nivelul scade la 85% după două luni, apoi la 78% după trei luni. Pe de altă parte, persoanele care au primit cele două doze de vaccin AstraZeneca sunt protejate în proporţie de 67% după o lună, de 65% după două luni şi de 61% după trei luni.

După patru până la cinci luni, nivelul de protecţie oferit de cele două vaccinuri devine similar, conform studiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`