Cum e tratat un caz de rujeolă în SUA: Alertă într-un întreg stat american din cauza unui pacient contaminat 

Cum e tratat un caz de rujeolă în SUA: Alertă într-un întreg stat american din cauza unui pacient contaminat 

Rujeola continuă să facă victime în România, bilanțul deceselor ajungând la 52. Între timp, în spațiul public s-a iscat un întreg scandal după ce cunoscuta militantă anti-vaccin Olivia Steer a afirmat că „rujeola nu există”, făcând referire la o decizie a Curții Supreme din Germania, din 2017.

În tot acest context, medicul Mihai Craiu atrage atenția asupra felului în care tratează autoritățile americane apariția unui caz de rujeolă. Este vorba despre îmbolnăvirea unui bărbat care a călătorit din Europa în Statele Unite, nu de un deces.

Autoritățile de peste ocean au intrat în alertă după ce s-a aflat că un bărbat bolnav de rujeolă a călătorit prin Europa, apoi prin patru comitate din statul american New York, între 30 aprilie și 2 mai, informează wfaa.com.

Imediat mass-media și autoritățile medicale au anunțat cu precizie toate zonele prin care a trecut pacientul, fiind făcută publică o listă cu adresele pe care le-a vizitat și intervalul orar în care s-a aflat acolo, astfel încât toți cei care au fost în preajma lui, la un moment dat, să știe că au fost expuși riscului de contaminare.

Asta pentru că, potrivit specialiștilor, virusul care provoacă rujeola rămâne în aer și pe suprafețe timp de până la două ore.

Sursa citată atrage atenția asupra faptului că rujeola este o boală foarte contagioasă. Oamenii sunt protejați de virus dacă au fost vaccinați, au avut rujeolă sau au efectuat un test de laborator care le confirmă imunitatea. Pe de altă parte, pacienții sunt considerați contagioși pentru o perioadă care începe cu patru zile înainte de apariția erupției cutanate și se încheie la patru zile după dispariția acesteia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`