David Cameron îşi va depune miercuri demisia. Cine este Theresa May, viitorul premier al Marii Britanii (VIDEO)

David Cameron îşi va depune miercuri demisia. Cine este Theresa May, viitorul premier al Marii Britanii (VIDEO)
Foto:cfoi.co.uk

Theresa May, deputat şi secretar de Stat pentru Energie, va deveni prim-ministrul Marii Britanii începând cel târziu de miercuri seară, a anunțat premierul demisionar David Cameron, potrivit B1 TV.

Astfel, Cameron a decis să nu mai aștepte Congresul Partidului Conservator din toamnă pentru a preda ștafeta, după cum anunțase în prima declarație de presă de după aflarea rezultatului referendumului. La acea vreme, pe 24 iunie, acesta susținuse că va asigura un interimat până în toamnă la Congres, iar apoi va lăsa altui premier sarcina de începe procesul de ieșire a statului din blocul comunitar.

Theresa May şi-a început cariera politică în perioada în care Margaret Thatcher era premier. De altfel, May era considerată de mult timp drept a doua femeie care va conduce un Guvern britanic.

Singura fiică a unui vicar din Eastbourne, May a studiat atât la şcoli publice, cât şi private, pentru ca ulterior să fie acceptată la universitatea Oxford, unde a studiat geografia şi şi-a întâlnit viitorul soţ, pe Philip, informează News.ro.

După absolvire, May a început o carieră în finanţe, inițial la Banca Angliei, iar în anul 1997 a obţinut un mandat în Parlament, ca membru al opoziţiei.
Theresa May a primit portofolii importante în Guvernul din umbră, precum funcţia de ministru al educaţiei şi al muncii şi pensiilor. Între timp, a devenit lidera grupului parlamentar conservator din Camera Comunelor şi a fost, pentru scurt timp, primul preşedinte onorific femeie al partidului său.

După alegerile din 2010, May a devenit ministru de interne, fiind a patra femeie care a condus unul dintre cele patru ministere de bază ale statului.

În campania pentru referendum, Theresa May a pledat pentru rămânerea în UE.

Theresa May, fost Ministru de Interne, este cea care la finele anului 2013 se pronunța puternic împotriva libertății de mișcare. La 1 ianuarie 2014 au fost ridicate restricțiile pe piața muncii pentru români și bulgari și, în acest context, May a anunțat că a pregătit un raport ce va dovedi că va urma o adevărată invazie a românilor și bulgarilor în Marea Britanie. Raportul nu a mai fost publicat niciodată pentru că datele statistice contraziceau ce susținea presa.

Theresa May a declarat că va ține cont de rezultatul referendumului și că exclude organizarea de alegeri generale. Aceasta a mai spus că nu va permite să mai existe circulația de persoane în forma actuală, în ciuda faptului că UE, prin vocea Angelei Merkel, a transmis că libera circulație de persoane și accesul pe piața muncii nu sunt lucruri supuse negocierilor. Practic, Marea Britanie este obligată să păstreze libera circulație în forma actuală, indiferent dacă va ieși sau nu din UE, dacă vrea păstrarea acordurilor comerciale în vigoare.

Cu mai multe ocazii, Theresa May i-a surprins pe jurnaliști cu pantofii de lux pe care îi poartă. Stilul clasic de a se îmbrăca este atenuat frecvent de o pereche de pantofi care atrag toate privirile.

David Cameron: Theresa May va fi prim-ministru începând cel târziu de miercuri seară

#DIRECT_ONE_54y7re#