Diplomați americani, ținta unor atentate cu bombe. Planul a fost dejucat, iar suspecții arestați

Diplomați americani, ținta unor atentate cu bombe. Planul a fost dejucat, iar suspecții arestați
foto: ziaruldeiasi.ro

Doi bărbați sud-africani islamişti care plănuiau explozii la ambasada SUA din Pretoria şi la instituţii evreieşti, au fost arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute în Africa de Sud pentru activităţi teroriste, a anunţat luni poliţia sud-africană.

Brandon-Lee şi Tony-Lee Thulsie, în vârstă de 23 de ani, 'sunt suspectaţi că intenţionau să plaseze bombe la ambasada SUA şi la instituţii evreieşti din ţară', a declarat Hangwani Mulaudzi, purtător de cuvânt al unităţii de elită a poliţiei sud-africane, Hawks, conform stiripesurse.ro.

Luna trecută, SUA şi Marea Britanie au avertizat împotriva riscului de atacuri islamiste în Africa de Sud.

Cei doi suspecţi au compărut luni în faţa unui tribunal din Johannesburg. Acuzaţi că au încercat să se alăture organizaţiei Stat Islamic în Siria, suspecţii rămân în detenţie provizorie până la o nouă audiere, pe 19 iulie.

'Erau sub supraveghere din 2015. Au încercat să părăsească ţara de două ori, prin aeroportul OR Tambo (din Johannesburg) şi via Mozambic', a precizat Hangwani Mulaudzi. Potrivit documentelor prezentate la tribunal, cei doi fraţi 'au complotat pentru a comite acte teroriste împotriva unei reprezentanţe a SUA şi a unor instituţii evreieşti'. Ei sunt acuzaţi de asemenea că au incitat alte persoane 'să-i ajute' la aceste atacuri, 'promovând motivaţii politice, religioase şi ideologice ale organizaţiei Stat Islamic în Irak şi Levant', se menţionează în documentele citate de agerpres.ro.